Selasa, Mac 31, 2015

Sagu Berkrim

Assalamualaikum

Jom try resepi ni plak..

Pekena time panas dan wajah dipuput bayu dingin..pergh..syahdu!

Sagu Berkrim Stevia


Mudah, sihat dan selamat.

Jom cuba!!

Nak beli stevia? Pm je ye 0135819100

Saya stokis mobile (^_^)

Wassalam

Isnin, Mac 30, 2015

Lasagnia Stevia (^_^)

Assalamualaikum

Jom buat pizza sihat dengan stevia dari rcc global..tq izmaniza5240 utk resepi yg best ni (^_^)







Bahan utk Doh:
1/2 kg tepung gandum
Utk lapisan wrap(akak beli yg dh siap kt giant)
1 bungkus mauripan 11gram
200ml air suam(agak panas supaya doh cpt naik)
4 sudu besar minyak zaitun
Sedikir garam


Bahan2 A (tumis)
1 senduk minyak
4 labu bawang besar (potong dadu)
1 labu bawang putih (chop)
1sudu kecil serbuk oregano
1sudu kecil serbuk lada sulah
3 sudu besar cili blender
Ambil mayonese + stevia 3 titis

Bahan B
4biji tomato (potong dadu)
1bungkus daging kisar (ramli)
1 bungkus sosag daging (ramli)slice nipis
2 biji lada banggala (potong dadu)
2 biji carot (potong dadu)
2 tin prego tomato + cendawan
1 bungkus mazorela cheese
1 botol mayonese
1 bungkus cheesedale

Cara2nya:

Utk masak lauk Lazagnia
Tumis bawang putih hingga kuning keemasan + bawang besar gaul hingga layu + cili blender gaul dan kacau hingga naik minyak.kemudian campurkan serbuk oregano + serbuk lada sulah + daging kisar dan gaul sehingga nampak masak dan campur dan sosaj renehkan sehingga masak dan campurkan garam dan serbuk perasa secukup rasa dan jgn lupa titiskan stevia dlm 3 titis. Dan akhir campurkan carot + tomato + lada banggala gaul dan tutup api..

Bancuhan Doh:
Tepung gandum + garam + yis + minyak zaitun digaul hingga rata, campurkan air suam dan gaul hingga jadi doh dan uli sekejap.simpan dlm bekas yg bertutup.Biarkan doh naik hingga sekalu ganda
Ambil doh, leperkan ikut bentuk yg disukai dan sapukan dgn mayonese tdi dan mula taburkan lauk lazagnia, dan ratakan di segenap ruang dan taburkan mazorella cheese juga cheesedale dan tutup dgn mission potato wrap dan ulang sekali lg dgn mayonese dan lauk lazagnia dan cheese mazorella,cheesedale dan akhir nya leperkan 1 keping doh sebagai penutup terakhir. Cuba cantumkan topping doh dibawah dgn yg diatas dan tutup fryer tdi terus bakar selama 10 hingga 15minit dgn api yg sgt perlahan setelah itu balik kan lazagnia tdi dan teruskan membakar dlm 7 minit lg..setelah masak potonglah dlm keadaan panas2..

Tak tau mana nak beli stevia?

Wasap mai!0135819100

Jumaat, Mac 27, 2015

PENGUMUMAN PENTING!!!

Assalamualaikum

PAKEJ still hrga lama sebelum 1/4/15 penangan GST

Rm120 , Rm 360 , Rm 840

Free postage Free Register !!

PROMOSI OFFER HABIS2AN HARGA LAMA, JOM REBUT PELUANG.
HARGA BARU AKAN TIBA SIKIT HARI LAGI

Silver RM 140 Sabah Sarawak rm145
Gold RM 420 Sabah Sarawak rm 435
Platinum RM 980 Sabah Sarawak RM1015

ANDA SUDAH BERNIAT NAK JOIN AHLI
CEPAT2 LAH DAFTAR SEKARANG
GST...OH GST..😎

Peluang anda masih ada untuk pakej termurah seumur hidup.
Jika betul berminat, boleh hubungi saya 0135819100
Saya mesti pilih!

Its sweet,its natural,its healthy,its STEVIA!!!




Rabu, Mac 25, 2015

HUDUD

Assalamualaikum

Saya sokong pelaksanaan hukum hudud sepenuhnya di Malaysia kerana Allah.

Sekian.

Wassalam.


Isnin, Mac 23, 2015

Cheesekut Cheese Stevia

Assalamualaikum

Perkongsian resepi seterusnya daripada nadzirah86..

Jom pakat cuba!!!


Sekali tengok resepi ni ala-ala kek batik..tapi yang pasti sihat dan bebas gula ye..

Jangan pelik plak tgk blog saya tgh banyak resepi. Semua resepi ni ilham daripada ahli-ahli saya dalam group kasih stevia. Nak join kami?

Mai pm/whatapps saya: 0135819100

Bimbingan dan tunjuk ajar diberikan. Buat yang serius sahaja ye (^_^)

Its sweet, its natural,its healthy, its STEVIA!!!

Jumaat, Mac 20, 2015

Aiskrim Yogurt Mangga

Assalamualaikum

Musim panas ni pekena aiskrim memang best.

Tapi mesti korang risau nak makan aiskrim selalu sebab mungkin akan sebabkan sakit tekak dan batuk. Jom cuba resepi sihat ni.

In shaa Allah sedap, lazat dan bebas gula. Sangat sesuai untuk orang berdiet dan kanak-kanak. Juga in shaa Allah tak kena batuk.

Resepi Aiskrim Yogurt Mangga

Bahan-bahan:
-Susu skim dua paket
-Greek / plain yogurt
- Hirisan mangga (dibekukan lebih awal)
- Stevia

Cara-cara:
1. Potong dadu sedikit mangga dan masukkan dalam acuan aiskrim
2. Blend baki mangga bersama bahan lain dan titiskan 2-3 titis stevia bergantung kemanisan yang diingini. Lagi manis lagi baik. Stevia berkhasiat dan dan in shaa Allah melegakan sakit tekak (^_^)
 3. Masukkan dalam peti sejuk bahagian beku. Sedia dimakan selepas 5-7 jam bergantung kesejukan peti.   ***idea asal rafiah82


Selamat mencuba!!

Tak tahu mana nak dapatkan stevia?

Pm/whatapps:0135819100

PROMOSI RM120/RM125(S/S) UNTUK 3 BOTOL STEVIA DAN PENDAFTARAN KEAHLIAN SEUMUR HIDUP SEDANG BERLANGSUNG. POS PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA!!!

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI. HUBUNGI SAYA SEGERA (^_^)

Khamis, Mac 19, 2015

Resepi smoothie yang sihat dan lazat

Assalamualaikum

Sarapan apa pagi ni?

Jom cuba menu sihat perkongsian seorang sahabat saya hari ni..

Morning breakfast smoothie

Bahan-bahan:
2 bji pisang frozen
Setengah cwn blueberi segar pon frozen
2sudu besar greek yogurt @plain yogurt
1 sudu besar oat
1 paket susu skim sunlac
 dan semestinya 2 titis stevia

Cara-caranya:
*blend sume n minum...nyam!!!!  ***idea asal dari rafiah82




Tak tau mana nk cari stevia? Pm/whatapps mai! 0135819100

Isnin, Mac 09, 2015

Resepi Yogurt Strawberi Stevia

Assalamualaikum

Jom cuba desert menggunakan stevia..Sedap, manis yang tak perlu dirisaukan..Yang pastinya menyihatkan!!


Bahan-bahan:

1)1.4 ltre natural yogurt
2)20 psc strawberri segar
3)6 titis stevia

Cara2:

First,basuh kesemua buah strawberri dan toskan.kemudian bekukan buah strawbeeri terlebih dahulu.Apabila sudah dibekukan keluarkan dari freezer,siramkan dengan air panas dan toskan.
Potong buah strawberri dalam bentuk yang disukai .kemuadian digaulkan dengan natural yogurt bersama 6titisan stevia dan digaul hinggan sebati. Boleh disajikan mengikut cita rasa sendiri.selamat mencuba resipi sihat simple je   ***idea asal dari izmaniza5240

Selamat mencuba!!

Ingin beli stevia?

Pm/whatapps: 0135819100 (Basariah-stokis mobile Teluk Intan)

PROMOSI POS PERCUMA UNTUK DAFTAR KEAHLIAN PAKEJ SILVER, GOLD DAN PLATINUM DI BAWAH SAYA SEDANG BERLANGSUNG. JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI. MODAL SERENDAH RM120 DAN ANDA DAPAT 3 BOTOL STEVIA BERHARGA RM150!!! (^_^)

Ahad, Mac 08, 2015

Resepi Sambal Udang Galah Stevia

Assalamualaikum

Sapa kata takdak gula xbleh nak masak?

Stevia lagi sedap daripada gula. Mai cikgu nak bagi satu resepi kat hangpa try tengok.


 Bahan2:
- 5 ulas bwg putih
- 2 batang serai (dipotong)
- 1 biji bawang besar
- 10 biji cili merah
- 5 biji cili padi
- garam secukupnya
- 1/2 cawan air
- 1/2 cawan minyak jagung
- stevia secukupnya
- 1/2 kg udang galah
Cara2:
1. Bwg putih, serai, bwg besar diblender dgn air.
2. Panaskan minyak jagung.
3. Tumiskan bhn2 yg diblender sehingga pecah minyak.
4. Masukkan udang galah.
5. Titiskan stevia(3-5 titis bergantung rasa manis diingini)dan masukkan garam secukup rasa.
6. Angkat dan hidang apabila udang telah masak.
Sedap dimakan dgn nasi panas-panas..yummy!!!
***idea asal dari drbasya

 Selamat mencuba!

P/s: Sapa nak beli stevia mai pm cikgu ye 0135819100 (Rabiahtun-stokis mobile Teluk Intan)

PROMOSI POS PERCUMA UNTUK DAFTAR KEAHLIAN PAKEJ SILVER, GOLD DAN PLATINUM DI BAWAH SAYA SEDANG BERLANGSUNG. JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI. MODAL SERENDAH RM120 DAN ANDA DAPAT 3 BOTOL STEVIA BERHARGA RM150!!! (^_^) 

Wassalam

Khamis, Mac 05, 2015

Income geli-geli?

Assalamualaikum

Apa khabar?

Nak cerita keterujaan ni..hohoho..

Ada bukti ni...

Tadaaaaaa....

Ni income geli2 untuk bulan lepas..buat sambil2 je tau...

Modal saya rm120 je..santai-santai je..

Sambil guna, kenalkan kepada rakan-rakan dan pendapatan terjana (^_^)

Nak dengan tak nak je..

Korang berminat?

Meh wasap dgn saya: 0135819100

Wassalam

Selasa, Mac 03, 2015

Rahsia yang sudah terlerai

Assalamualaikum

Haha..amacam best dak tajuk entry ni? Ala-ala filem gitu...kihkih..

Syukur..alhamdulillah..segala teka teki telah terjawab..

Tahniah buat semua pelajar SPM 2014!!

Walaupun ada sedikit penurunan dari segi kualiti dan kuantiti, namun kalian masih berjaya lulus dalam subjek yag cikgu ajar..(walhal tak pernah lulus sepanjang di sekolah...hihi)

Yang berjaya dengan cemerlang jutaan tahniah diucapkan. Jangan terleka dengan kejayaan tersebut sebaliknya jadikan ia pemangkin ke arah kejayaan yang lebih besar di kemudian hari.

Buat yang tidak mencapai keputusan yang diinginkan, jangan putus asa. Keputusan SPM ini bukanlah segala-galanya. Jadikan kegagalan ini pembakar semangat untuk anda berjaya dan menjadi insan yang lebih berguna. Renung semula kelemahan diri dan perbaikinya supaya kegagalan tidak berulang lagi.

"Chill!!!Its not the end of the world! Keep smiling and move forward!"


Ingat ni tau..ramai insan yang berjaya pada hari ini, keputusan SPM mereka tidaklah secemerlang mana. Tapi,bagaimana mereka menghadapi keputusan selepas peperiksaan itulah yang menjadikan mereka cemerlang pada hari ini. (^_^)

Wassalam

Isnin, Mac 02, 2015

Esok result SPM 2014 keluar!!!

Assalamualaikum

Ok..serius sibuk!

Minggu lepas, hanya sempat ke sekolah sehari..3 hari berkursus di sekolah lain manakala hari terakhir minggu lepas pula ke stadium menghantar pelajar untuk latihan olahraga.

Pergh! Letih..

Disebabkan banyak tak masuk kelas, maka pada Sabtunya saya buat kelas tambahan untuk pelajar tingkatan 5..syukur habis satu bab! (^_^)

Esok, keputusan untuk kerja hempas pulas pelajar SPM tahun lepas bakal diumumkan. Saya pula dah mula rasa debarannya. Keputusan STPM sekolah saya yang diumumkan pada hari ini menunjukkan peningkatan yang baik. Harapnya SPM juga menerima nasib yang sama. Apa-apapun, kita doa, tunggu dan lihat..hehe..

(-_______________________________-) Cuak!


P/s: Gambar selingan adalah antara aktiviti semasa kursus minggu lepas..rasa macam kembali ke maktab plak...haha (^_^)..Bebudak SPM 2015, jaga-jaga ye..korang kena amali semula mulai tahun ni..selamat mengendalikan radas!

Wassalam