Jumaat, Julai 21, 2017

Ingin rawatan rambut murah dan dari bahan alami? Ini solusinya!

Assalamualaikum

Tak Perlu Berbelanja Mahal Jika Inginkan Rambut Lembut Dan Bersinar

Tahukah anda bahan kimia yang digunakan dalam produk penjagaan rambut yang kita sendiri tidak tahu kesan sampingan yang akan terjadi?

Midazolidinyl Urea dan Diazolidinyl Urea
Digunakan untuk bahan pengawet selepas parabens . Bahan utamanya adalah formaldehid, yang dikenali untuk mengawetkan mayat, dan sangat berbahaya bagi kesihatan manusia. Boleh menyebabkan radang kulit, luka bakar, keradangan, dan pengeluaran air mata.

Methyl dan Propyl dan Butyl daan Ethyl Paraben
Digunakan sebagai melambatkan pertumbuhan bakteria dan untuk memanjangkan tarikh luput produk.
Kesan yang mungkin berlaku adalah menyebabkan alahan dan ruam kulit.

Stearalkonium Chloride
Stearalkonium klorida biasanya digunakan oleh industri pembuatan kain sebagai pelembut kain. Namun, kimia ini juga terkandung dalam kondisioner dan krim rambut. Kesannya boleh menyebabkan alahan.


Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Bahan sintetik ini biasanya digunakan pada produk syampu untuk membersihkan dan mengeluarkan banyak buih. Kesan kegunaan bahan ini adalah iritasi pada mata, ruam kulit, rambut gugur, kelemumur pada kulit kepala dan alahan.

Syynthetic Fragrances
Bahan kimia berbahaya boleh diserap dalam aliran darah melalui kulit. Bahan kimia ini boleh mengakibatkan kesan sampingan seperti sakit kepala, pusing, ruam, hiper – *pigmentasi, batuk, muntah dan iritasi kulit.


Pilihlah kepada pengunaan produk semula jadi yang tidak menggunakan bahan kimia berbahaya seperti di atas.
Shampoo Bunya Raya menggunakan bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang.

Bunga Raya  - Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut

Coconut Oil - Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang,  Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban

Babassu Oil - Menyegarkan kulit kepala

Tea Tree Oil - Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Jojoba Oil     - Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

Acerola - Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat.


Jangan terlambat untuk bertukar kepada produk semula jadi.

Hubungi kami

013-5819100
013-5819100
013-5819100

#SyampooBungaRaya


Khamis, Julai 20, 2017

Jus Asmak Gold - rakan kesihatan anda

Assalamualaikum

LEGANYA RASA BILA ANAK DAH SIHAT!
.
Tambah-tambah pulak anak yang pernah menghidap asma…
.
Sudah berkali-kali iklan FB, video dalam Youtube, testimonial, gambar, artikel dalam blog telah ditunjukkan pada golongan ibu-bapa ini, tetapi masih DEGIL tak mahu mengalah dan putus harapan pada hospital dan perubatan moden
.
Kerana apa?
Mengapa masih lagi mengharap…?
Ubat yang menyeksakan itu?
.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Kerana TIADA ikhtiar…
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
.
Mereka tiada ikhtiar lain,
tiada usaha untuk cari jalan penyelesaian lain,
sebab itulah mereka masih mahu pergi hospital!
.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
JUS ASMAK GOLD
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
&
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Ikhtiar terakhir buat mereka
.
Ramuan Jus Asmak Gold
☑ Jus Lemon
☑ Epal Hijau
☑ Halia
☑ Bawang Putih
☑ Bayam
☑ Capsicum
☑ Oregano
☑ Timun
☑ Likoris
☑ Stevia
☑ Echinacea
☑ Dong Quai
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Kaya dengan khasiat herba berkualiti tinggi
.
.
=--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
.
"Alhamdulillah perasan gak batuk anak dah kurang. Dan diorang senang nak minum sebab rasa sedap sikit dari ubat doktor. Harap lepas ni tak payah dok ulang ambil drugs from klinik lagi"

 - Zie, Seremban
.
"Pertama..sy rasa ia memang pelengkap untuk Minyak Herba Asmak sebab penat bertambah baik. Kedua, kini rasa kehidupan tak sempurna tanpa kedua2 produk tu. Asma sejak dari sekolah rendah lagi"

 - Anuar, Kroh, Perak
.
"malam tadi sebelum tidur akak bagi anak sulung tu minum Jus Asmak Gold n akak sapu Minyak Herba Asmak tu. Malam tu dia tidur tanpa batuk. Kat anak nombor 2 akak bagi juga Jus Asmak Gold dengan Minyak Herba Asmak. Sebelum ni dia selsema sangat lama, Nurul, tak kebah2. So, malam tu jugak dia tidur tanpa bunyi sesak hidung, tersumbat dan bersin. Yang nombor 3 umur 3 tahun terus kebah demam, batuk pun tak ada lagi. Syukur sangat, at least nampak perubahan, dari akak biar terus diorang dengan ubat doktor…yang dah berapa botol pun tak terkira dah. Jus Asmak Gold tu sedap, rasa oren2 lemon2."
 - Kak Elina Pejabat Pos Taman Melawati
.
=-=-=-=-=-=-=-=-=
HUBUNGI untuk DAPATKAN SEKARANG
=-=-=-=-=-=-=-=-=
.
https://jusasmakgold.wasap.my/60135819100
https://jusasmakgold.wasap.my/60135819100
https://jusasmakgold.wasap.my/60135819100
.
.
.
<>
<>




.
#JusAsmakGold


Rabu, Julai 19, 2017

Kelebihan Minyak Herba Asmak berbanding minyak lain di pasaran

Assalamualaikum

Best ke minyak ni sis? Eh ,kalau hakak puji melambung,ekau kata syok sendiri.Tapi. memang betul pun. :-

๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

1.Minyak ni dilahirkan hasil dari ramuan herba terpilih.Ada 3 ramuan penting.Yang lain secret resepi.Hiii :-)

-Habbatussauda a.k.a jintan hitam.
-Gamat Gold.
-Pati minyak kayu putih.
Semua ni ada khasiat yang tersendiri.Nanti kita share ye.

2.Kesemua ramuan ni dimasak,di adun,digodak oleh pakar perubatan tradisional.Bukan orang biasa biasa taw.

3.Proses pembuatan minyak adalah melalui teknologi terkini.Sebab tu struktur minyak ni cair,serdak halusss dan mudah meresap ke kulit lepas disapu.

4.Semua dos atau sukatan dan jenis bahan dalam minyak ni telah lulus ujian makmal. Mudah kata,tiada bahan kimia yang merbahaya.
Menthol pun dari ekstrak tebu u olls.

5.Dibuat di kilang bertaraf GMP dan banyak memenangi pelbagai anugerah.Ang jangan tanya mana kilang tu ye.Hakak pun tak pernah tanya sebab bukan nak wat lawatan sekolah pong.ahaahaha.

6.Dah namanya buat kat kilang GMP, opkos la dijamin SUCI, HALAL dan SELAMAT.

7.Ni paling best,sedang menunggu approval dari KKM untuk dapatkan meditag hologram KKM yang ori.Proses ni ambil masa yang lama,jadi jika dah lulus akan kami heboh kan semalaya.heee

8.Kegunaan adalah pelbagai guna.Dari bayi comel cute tu sampai ke orang tua boleh pakai.

Setiap orang keberkesanan tak sama.Ikut peel badan masing masing.Ada lambat,ada yang cepat.Yang penting jangan putus asa.

Jangan malas sapu lagi lagi masa kena selsema,batuk dan asma.Kalau #malas, jawapannya #malas juga lah penyakit nak keluar dari badan.Doa minta Allah bagi sembuh tu jangan dilupain juga ya.

ok lah.Nak asar.Jom prepare for pray :-*
.
.
#MinyakHerbaAsmak

Hubungi 013 5819100 untuk keterangan lanjut.


Selasa, Julai 18, 2017

Arghhh, selsema!

Assalamualaikum

SELSEMA ye.? ๐Ÿ˜œ
Rasanya seminggu hilanglah dia. ๐Ÿ˜ž Betul ke?

Memang betul la kan,selsema ni masalah kecik ja. Semua orang akan kena selsema setiap tahun.

Tapi bila selsema, boleh buat kita sakit kepala, hilang fokus, hilang selera makan,perit tekak dan telinga rasa berdengung. ๐Ÿคง๐Ÿ˜ช

Virus selsema mulala merebak hasil aaaachem achemmm tu. Sebab tu biasanya 1 rumah akan selsema atau batuk secara berjemaah sudahnya. Nampak tak! Kalau awal awal tak amik peduli.

Tapi kalau nak selamat awal dari merebak boleh guna #MinyakHerbaAsmak.

Sian kan anak anak dan orang sekeliling kita yang kita sayangi.  So, In shaa Allah hanya sapu sapu #MinyakHerbaAsmak melegakan selsema secara semulajadi. ๐Ÿ˜๐Ÿ‘

Nak lebih ummp ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ชplus minum #jusasmakgold๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Hubungi
0135819100
Cikgu Basariah

Set bebas selsema ni memang terbaik!

Isnin, Julai 17, 2017

Terbeban kenaikan harga minyak?

Rancang Nak Bawa Anak Ke Klinik TERBANTUT Kerana Minyak?!
Kenaikan Harga Minyak Menjadi2 Sejak Akhir Ini,
Tetapi Ini Bukan Kena Mengena Dengan Petrol, Ini Minyak Lain!

"Nak kongsi sikit pengalaman anak saudara, umur 5 tahun kene sengat tebuan, Ain sapu2 Minyak Herba ni, alhamdulillah hilang bengkak, terus tak jadi bawak ke klinik, huhuhu."
- Ain, Kuala Kangsar

Alhamdulillah Minyak Herba Asmak memang betul2 mujarab๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Ada apa dengan Minyak Herba Asmak ni?
Sampai boleh buat orang tak jadi nak ke klinik plak tu??

Minyak Herba Asmak diperbuat daripada:

1. Habbatus Sauda
2. Minyak Kayu Putih
3. Gamat Gold

Ketiga-tiga bahan premium ini juga susah nak cari kat dunia ni, sebab tu lah selalu kehabisan stok.
Kena dapatkan cepat2.

Cepat dapatkan sekarang.

013 5819100
Cikgu Basariah


Ahad, Julai 16, 2017

Tips mudah menidurkan anak

Assalamualaikum

BIAR BENAR! Inilah Cara Menidurkan Bayi Paling Mudah!
Sapukan MINYAK HERBA ASMAK~

=-=-=-=-=-=--=-=-=-=
MINYAK HERBA ASMAK
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
3 ramuan utama:

1. Minyak Kayu Putih
2. Gamat Gold
3. Habbatus Sauda

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
TESTIMONIAL TERKINI
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Waalaikumussalam, Alhamdulillah kak sejak pakai Minyak Herba Asmak dah 2 botol guna anak2 sy jarang dah batuk2 yang kakak nye dulu ada asma Alhamdulillah sekarang dah ok saya memang kerap sapu kat dada dorg syukur lah berkesan tak perlu pakai neb lagi anak2 sy skrg dah membesar ngan sihat. Tiap2 lepas mandi n sebelum tidur sy memang sapu dada dorg. Tu yang saya repeat beli ngan kak sebab berkesan"
=-=-=-=-=-=-=
HUBUNGI
013-5819100
Cikgu Basariah
=-=-=-=-=-=-=
Sila wasap nombor ni cepat!
013-5819100
 www.wasap.my/60135819100

#MHAMsb
#1Rumah1MHAM
#MHOME
#MinyakHerbaAsmak


Sabtu, Julai 15, 2017

Resepi Jus Sakit Tekak

Bila suami dah mula sakit tekak, teringat resepi honey lemon suam. So Mamajuju terus masuk dapurlah!

=-=-=-=-=-=-=-=-=
BAHAN-BAHAN:
=-=-=-=-=-=-=-=-=



✔ LIMAU ATAUPUN LEMON
๐Ÿ‘‰ Ikot pilihan masing2 sebab suami Mamajuju nak limau.
✔ MADU ASLI
๐Ÿ‘‰ Nak sekali pakej buang angin, guna Madu Halia Bentong.
✔ AIR SUAM
๐Ÿ‘‰ Air tidak terlalu panas.

=-=-=-=-=-=-=
CARA-CARA:
=-=-=-=-=-=-=

STEP 1: Perah 5-6 biji limau/1 biji lemon yang ditapis. Jika saiz gelas kecil, kurangkan kuantiti.



STEP 2: Masukkan 2-3 sudu madu mengikut tahap manis yang diinginkan. Guna sudu plastik yer..



STEP 3: Masukkan air suam & kacau hingga sebati.

Ok, siap untuk diminum! ๐Ÿ˜‹



Selamat mencuba & semoga bermanfaat!

Alhamdulillah hari ni dah kurang sakit tekak suami Mamajuju & suara pun dah tak serak2 basah ala Ella dah. ๐Ÿ˜‚

Credit to:
Zuraidah (SA02621)
Superagen MHAMSB

#tips MHAMSB #tutorial #honeylemonsuam #sakittekak

Nak cuba Madu Halia Bentong keluaran MHAMSB?
HUBUNGI: 013-5819100 (BASARIAH)

Jumaat, Julai 14, 2017

JUS ASMAK GOLD - minuman kesihatan seisi keluarga

Assalamualaikum

WOW ๐Ÿ˜ฑ Bagaimana Ibu Ini Selamatkan Anaknya Yang tiba-tiba semput??

Kesian tengok Aisyah, muka sampai biru jadinya bila semput menyerang ๐Ÿ˜ฐ

Ibu mana yang sampai hati bila anak kecilnya tercungap-cungap untuk bernafas.

Kalau dibiarkan berterusan, mungkin anak akan koma, oksigen tak sampai ke otak...

Nak bawa ke klinik, hari dah larut malam...

Suami pun tak ada sebab pergi outstation~

Nak panggil teksi malam-malam begini terasa takut

Selepas call suami, terdetik untuk scroll FB cari 'jus herba asma'

Terbaca iklan tentang jus yang masuk berita dalam TV Al Hijrah baru-baru ni, dengarnya boleh untuk semput....macam tau-tau je aku ada masalah tu..Aku call ejen jus tu, Alhamdulillah malam tu juga jus tu sampai ke tangan. Yang ni aku respek...servis yang pantas!

Aku bagi anak aku minum jus tu, ikut arahan yang diberi. Alhamdulillah, dengan izin Allah, pernafasan Aisyah mula lancar dan dapat melelapkan mata. Begitu juga aku dapat tidur setelah seharian bekerja di pejabat dan rumah.

Lega rasanya, bersyukur sangat....

Dengan RM 44 dapat menjimatkan kos untuk teksi, ubatan klinik dan masa.
Bukan RM yang jadi ukuran tapi kesihatan yang perlu diutamakan..

JUS ASMAK GOLD
Wasap sekarang
0135819100
0135819100
0135819100

#JusAsmakGold
#1rumah1mham
#mHOME


Rabu, Julai 12, 2017

Cara rawat cirit birit

Assalamualaikum

Terkena cirit birit?

Adus...letih dik non oi nak berulang ke toilet..lembik lutut kan?

Ok, jom cuba langkah rawat cirit birit ni guna bedak asmak yang diperbuat dari tanah liat putih berkualiti tinggi ๐Ÿ˜Š

Kaedah 1: Guna bedak Asmak


Kaedah 2: Guna beras

Ambil segenggam beras. Sangai kan kat atas kuali (goreng tanpa minyak) , sampai hitam.

Kemudian ambil beras tu, isi dalam cawan air masak. Biarkan dalam.10-15minit, air akan warna gelap sikit. Kemudian , selawat, minum.

Sementara tu, sapukan Minyak Herba Asmak di perut untuk beri lebih keselesaan kepada perut yang meragam tu ☺

Kaedah 3: Guna tepung gandum

Ambil sesudu tepung gandum. Bancuh dengan 4 sudu air suam. Minum laju-laju sambil selawat.

Semoga bermanfaat!

Berminat mendapatkan produk Asmak By Mhamsb? Hubungi 013-5819100 untuk keterangan lanjut ๐Ÿ˜

Selasa, Julai 11, 2017

Cara Buat Minyak Bawang Putih Untuk Rawat Selsema Bayi

 TUTORIAL MEMBUAT MINYAK BAWANG PUTIH
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

PETUA TRADISIONAL khas untuk membantu merawat batuk dan selesema.

Boleh rujuk gambar ya!



Bahan-bahan:

✔ Bawang putih
✔ Minyak zaitun atau minyak kelapa dara (minyak lain yang bersesuaian pun boleh)

Langkah demi langkah :

1- Cucuk bawang putih menggunakan garfu



2- Bakar dengan kulit sampai bau wangi & kulit bawang putih kehitaman



3- Bawang putih yang sudah dibakar, ditumbuk sehingga hancur sedikit


4- Sudah boleh asingkan kulit bawang putih



5- Boleh masukkan dalam bekas dan simpan



6- Minyak bawang putih siap digunakan



Cara Penggunaan:

Sapu di betis, perut, dada, leher, tengkuk, belakang badan, anak tekak dan calit di hidung .

Tiada lagi batuk, selesema, hingus dan kahak.

Selamat mencuba!

TIP ADVANCED
〰〰〰〰〰〰

Campurkan minyak bawang putih yang dah siap tadi dengan sebotol Minyak Herba Asmak. Goncangkan, simpan dan gunakan.

P/s : Kalau uolss busy tak ada masa, guna je Minyak Herba Asmak. Kesan lebih cepat dan mudah digunakan ๐Ÿ˜˜๐Ÿ‘ŒHubungi 0135819100 untuk keterangan lanjut.

#AsmakByMHAMSB

Isnin, Julai 10, 2017

Menangis itu Terapi ๐Ÿ˜‡

BIARKAN MEREKA MENANGIS

Baby bawah 2 tahun memang akan menangis bila tak dapat apa yang dia nak, sebab ini salah satu cara untuk dia berkomunikasi. Tapi masalah bila, kita secara tak langsung mengajar anak untuk dapat semua apa yang dia nak demi tak nak anak menangis. Biarkan dia menangis, selagi tidak memudaratkan. Sebab semakin dia membesar, semakin susah untuk dibentuk. Contohnya beli mainan, bila kita dah biasa beri apa yang dia nak seawal bawah 2 tahun. Bila dah 3-5 tahun, semakin susah untuk kita halang. Walaupun nampak dalam scope kecil, "alah, murah je mainan", "alah, takpelah kecil lagi". Tapi semakin dia membesar, semakin dia belajar yang "apa yang aku nak, aku mesti dapat". Bila no means NO, ini kena train seawal bayi sebab masa inilah masa penting untuk develop kepercayaan.

"Frustration tolerance", sangat-sangat penting untuk perkembangan emosi anak untuk persiapan ke dunia luar yang lebih mencabar. Kena ajar anak perasaan "frust", tak dapat apa yang dia nak main, tak dapat apa yang dia nak makan, tak dapat apa yang dia nak pakai, tak dapat pergi tempat yang dia nak dan sebagainya. Sebab dalam dunia sebenar,  bukan semua apa yang kita nak akan dapat. Melainkan melalui usaha, tapi usaha pun tak menjamin kita akan dapat apa kita nak.

Contohnya:
1. Anak jatuh sikit sebab terlanggar meja. Mula-mula tengok respon dan keadaan, kalau ok kita kena biarkan dia dahulu dan terangkan kenapa jatuh dan macam mana nak elakkan jatuh daripada kita terus berlari dengan reaksi muka dan suara terkejut.

2. Anak menangis nak coklat kinderjoy.
Sebelum ke kedai yang ada jual coklat ni, kalau memang kita nak belikan bolehlah minta dia siapkan kerja atau buat sesuatu dahulu baru dapat. Kalau dia mengamuk tantrum, biarkan dia. Bila dah ok dan tenang, baru terangkan kena tak boleh (Social story).

3. Anak menangis bila kalah main game.
Biarkan dia. Bagi dia rasa "frust", dan belajar sendiri cara kawal.

4. Anak mengamuk nak ikut kita keluar.
Biarkan dia settle "luahkan" perasaan. Selepas itu baru distract dengan benda lain.

5. Anak mengamuk taknak makan sebab nak makan junk food.
Ok, tak payah makan. Nanti next masa makan, dia akan belajar yang bila skip makan nanti lapar.

Kadang-kadang risau, bila jumpa ada yang umur 6 tahun masih makan bersuap, tak pandai pakai baju sendiri tapi abc 123 pandai. Bukan sebab "developmental delay", tapi sebab semua A-Z mak buatkan. Lepas di ceramah 30minit, sebulan lepas tu tiba-tiba terus pandai makan dan pakai baju sendiri. Semakin kita "overprotective", semakin kita membesarkan "adult baby".

Tak perlu takut anak menangis. Biarkan dia menangis, biarkan dia belajar untuk "pujuk" diri sendiri. Sebab menangis adalah salah satu cara untuk untuk kita luahkan perasaan. Anak lelaki atau perempuan, biarkan mereka menangis. Biarkan mereka bukan tanda kita tak sayang, tapi sebab kita nak train mereka untuk cope dengan "frustration".

Kita selalu dimomokkan dengan kata-kata "lelaki tak boleh menangis", ini salah. Menangis adalah proses natural yang Allah kurniakan pada semua manusia untuk meluahkan perasaan bukan untuk perempuan sahaja. Sebab itu kebanyakan penghuni institusi mental adalah lelaki, sebab mereka lupa cara untuk meluahkan perasaan . Sebab apa? Sebab "lelaki tak boleh menangis".

Mental kita macam getah, kalau terlampau tegang ia akan putus. Tugas kita, kena kuatkan ketahanan "getah" itu. Untuk persiapkan mereka menghadapi dunia yang mencabar ๐ŸŒ

Sekian bebelan saya.

Maryam Jamadi
Occupational Therapist

#copypaste


Ahad, Julai 09, 2017

Cara Menghapuskan Hama

Assalamualaikum

Cara Menghapuskan Hama

Hama tidak boleh dihapuskan secara keseluruhan tetapi langkah-langkah berikut boleh mengelakkan sebarang masalah kesihatan disebabkan serangan lelah atau alergi dan sekali gus mengelakkan pembaziran wang:

- Gunakan sarung tilam atau bantal antihama. Sarung tilam dan bantal yang dimaksudkan ini mengandungi pyrethroid sintetik dan terbukti berkesan dalam mengawal kewujudan hama dalam masa dua tahun. Malahan, dos yang amat rendah akan menghapuskan hama yang ada.

Pyrethroid sintetik adalah kompaun yang sangat stabil di bawah cuaca sederhana dan boleh memberikan perlindungan yang baik di kawasan tropik seperti di Malaysia. Permethrin selamat digunakan dan telah didaftarkan di bawah Persatuan Kesihatan Antarabangsa (WHO) dan diluluskan oleh Eksekutif Kesihatan dan Keselamatan Britain. Anda boleh mendapatkan sarung tilam dan bantal antihama di farmasi berdekatan anda.

- Kerap mengudarakan rumah. Rumah yang tidak mempunyai pengudaraan yang baik boleh meningkatkan tahap kelembapan dan menggalakkan pembiakan hama. Menggunakan penyaman udara boleh mengurangkan masalah kelembapan udara.

- Elakkan perabot yang mudah mengumpul habuk. Gunakan perabot yang dibuat daripada kayu, kulit atau sofa plastik dan cuba elakkan perabot yang dibuat daripada kain. Elakkan juga perabot yang mempunyai ukiran berlebihan.

- Pastikan tempat tidur sentiasa bersih. Basuh sarung bantal, selimut dan cadar setiap selang seminggu menggunakan air panas dengan suhu melebihi 130 darjah Fahrenheit.

- Vakum dan lap rumah dengan kain lembap. Pastikan anda menggunakan alat vakum yang dilengkapi dengan air filter.
Jika tidak, tingkap harus dibuka ketika memvakum supaya habuk yang dikeluarkan oleh vakum tidak terkumpul di dalam rumah.

- Kurangkan penggunaan permaidani. Permaidani merupakan tempat pembiakan yang sesuai untuk hama dan boleh menyebabkan alahan kepada mereka yang sensitif kepada habuk dan hama. Lantai kayu, vinyl atau linoleum lebih bagus kerana mudah untuk dibersihkan.

- Beli permainan yang boleh dicuci. Apabila membeli barang permainan untuk anak anda, pastikan ia boleh dibasuh dengan mesin pencuci.

- Elakkan langsir berhabuk. Basuh langsir anda sekerap yang mungkin menggunakan air panas. Anda juga boleh menggunakan tabir plastik kerana ia kurang mengumpul habuk berbanding langsir atau tabir kain.

- Gantung baju di dalam almari. Sangkut baju anda di dalam almari dan pastikan pintu almari sentiasa ditutup.

- Elakkan bulu binatang atau binatang peliharaan. Jika anda memelihara binatang seperti anjing atau kucing, mandikan dan sikatkan ia selalu untuk mengelakkan keguguran bulu yang berlebihan.

#MinyakHerbaAsmak
#Mhamsb

Hubungi 013-5819100 untuk dapatkan produk Asmak hari ini!

Sabtu, Julai 08, 2017

Resepi sup bawang putih untuk tambah antibodi

Assalamualaikum

TIPS KUATKAN ANTIBODI ANAK
=========================

Kalau anak demam, elok buat masa awal-awal sebelum temperature mereka naik. In Sha Allah dapat kebah demam and tak yah bawak gi doctor lepas 24 jam.

==============
Resipi Sup Bawang Putih
==============

A. Bahan untuk blend halus
Bawang putih, 1 labu besar
Halia, besar ibu jari
Bawang besar, 1/2 labu (kalau saya ada bajet lebih saya guna bawang Holland/kuning)
Lada hitam

B. Bahan dalam sup (boleh letak apa sayur yang kita nak pun)
Kentang, potong dadu
Carrots, potong dadu
Celery
Broccoli
Bawang besar, 1/2 labu mayang
Dada ayam sekeping, potong dadu
Susu (segar/UHT, nak guna cream pun boleh)
Butter/Minyak masak
Tepung, 1/2 cawan

Cara-cara
=======
1. Panaskan butter/minyak
2. Tumiskan bahan blend sampai wangi
3. Masukkan dada ayam dan tumis separuh masak
4. Masukkan susu/cream dan kacau sebati. Biar beberapa minit untuk pekatkan
5. Masukkan tepung dan kacau
6. Tambahkan sikit air untuk cairkan (tapi jangan cair sangat)
7. Masukkan sayur dan kacau sebati
8. Tabur bawang mayang dan boleh tambahkan Oregano kalau nak.
9. Kecikkan api, tutup periuk, dan biar reneh untuk 20-30 minit (jangan lupa kacau sekali sekala sebab nanti tepung berkerak kat bawah periuk)
Boleh makan terus atau makan dengan roti bakar sapu Planta.

*Kalau buat sup ni saya tak masuk garam sebab roti bakar Planta dah masin. Kadang saya tabur cheese so akan rasa masin sikit dah.
*Sup ni ada rasa pedas sikit sebab banyak bawang putih. Kalau risau anak tak tahan pedas, tak perlu letak bawang putih sekali masa blend tapi ketuk satu-satu ulas dan tumis sekali dengan bahan blend. Halia, bawang besar, dan lada hitam blend macam biasa.
Sumber: Jaja Shah-Mohen

*** Kalau dah buat sup ni, tapi anak tak mau makan, bolehlah cuba minum #JusAsmakGold + sapu #MinyakHerbaAsmak. InsyaAllah cepat kebah.




Ingin mencuba Jus Asmak Gold dan Minyak Herba Asmak?
Hubungi 013-5819100(cikgu basariah)

Jumaat, Julai 07, 2017

Punca kena cirit birit dan cara rawatan

Assalamualaikum

Buat ape tu? Masih mood raya ke?
Ke dalam kereta nak pergi open house?

Raya-raya juga, tapi ada beberapa info yang perlu kita tahu.

Maka, cikgu nak kongsi antara penyakit berjangkit yang famous amous di bulan Syawal ialah cirit birit. Setuju tak? Yela kan dah sumbat macam macam dalam perut.

Ok ni antara penyebab cirit birit :

▶️ Makanan tidak dimasak dengan betul. Daging, ayam haruslah dibersihkan terlebih dahulu dan dimasakkan dengan betul.

▶️ Makanan tidak disimpan dengan betul. Ia tercemar dengan bakteria dan kuman lalu menyebabkan cirit birit.

▶️ Kebersihan tidak terjaga. Sebaiknya sebelum mengendalikan makanan basuhlah tangan espcially selepas keluar dari toilet.

Kalau cirit birit teruk cuba elakkan :

❌ Ambil makanan dan minuman dari produk tenusu seperti aiskrim dan keju.

❌ Minuman mengandungi kafein seperti kopi dan teh

❌ Makanan berminyak dan makanan bergoreng seperti mee goreng, nugget dan ape2 shj makanan bergoreng. Seeloknya makanla bubur atau sup panas

❌ Makanan berserat tinggi seperti buah-buahan sitrus

❌ Makanan manis seperti coklat, kek, biskut dan kuih muih

Jika berlarutan sehingga demam, najis berdarah, elokla jumpa doktor.

Cikgu pula dulu akan bancuh teh o tanpa gula pekat-pekat untuk minum bagi melegakan cirit birit tapi sekarang cikgu minum #bedakasmak daripada tanah liat putih. Haaa. Tak pernah tau kan ade bedak yang boleh minum.

InSyaaAllah next post cikgu akan kongsikan macam mana nak merawat cirit birit dengan menggunakan bahan alami ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ stay tune!

Nak cuba Bedak Asmak? Hubungi: 013-5819100 (cikgu Basariah)





Khamis, Julai 06, 2017

Jamu sedap pilihan Wanita masa kini

Assalamualaikum

Ada orang sensitif kalau sebut jamu.Tak suka,tak yakin dan macam-macam alasan lagi.
Saya dari bujang tak tahu kenapa,suka lak jamu-jamu ni.Tapi bukanlah pengguna tegar.Pernah la makan beberapa jenama yang ada kat pasaran.Tapi tetap tak jadi pengguna setia.

Ingat lagi saya terbaca,jamu ni berasal dari perkataan jagalah dirimu,wallahualam.
Tujuan jamu untuk kesihatan dalaman kan.Cuma setiap jamu tu ada herba-herba yang khusus untuk wanita dan fungsinya berbeza tapi saling melengkapi.

Suka tak korang kalau ada supplement ala-ala jamu tapi dalam bentuk tablet berperisa coklat?
Macam pelik je kan.
Tapi kandungannya dari kacip fatimah,ubi puteh,betik hijau,akar dong quai,serapat,kunyit dan vitamin A?  Semua yang power kan bahan-bahannya?
Yang mengandung jangan nak cuba makan pula.Tak boleh.Kalau belum mengandung dan nak cuba,digalakkan sangat.
Kunyah-kunyah je untuk kesihatan dalaman.

Asmak Queen ni under pemakanan.Jadi tak boleh nak claim itu ini.Tapi anda pasti tahu khasiat setiap bahan dalam setiap tablet kan.Dah tak perlu buat sendiri dah satu-satu,susah.Tapi kalau korang banyak masa makan yang fresh buat sendiri lagi bagus.

Nak mudah, mai kontek cikgu..dahla sedap berkhasiat dan berkesan lagi tu!

Ni nombor cikgu 013-5819100 (cikgu Basariah)





Isnin, Julai 03, 2017

FAQ(SOALAN LAZIM) tentang Bedak Asmak

Assalamualaikum

Ramai yang masih bertanyakan soalan yang sama tentang bedak tanah liat putih berkualiti dari MHASMB ni. Mai sini cikgu nak jawab satu-satu soalan hangpa. Rajin-rajin baca na ๐Ÿ˜š

SOALAN LAZIM (FAQ) PRODUK : BEDAK ASMAK

Soalan 1
Bedak Asmak ini diperbuat dari apa?

Jawapan :
Ianya diperbuat dari tanah liat putih kaolin yang berkualiti tinggi dan terbaik di dunia.Ianya ditambah dengan air ion berkualiti tinggi.Tiada campuran bahan kimia melainkan tanah liat putih 100%

Soalan 2
Adakah ianya sesuai untuk semua peringkat umur?

Jawapan :
Sesuai untuk semua peringkat umur dan hampir semua masalah kulit.

Soalan 3
Apakah kegunaannya?

Jawapan :
Selain merawat ruam,ia juga sesuai untuk  penyakit kulit seperti *psoriasis,ekzema,gatal-gatal kulit,kudis buta,kayap,demam campak dan lain-lain berkaitan dengan penyakit kulit.*
Selain dari itu,kami juga menerima testimoni untuk masalah gout dan cirit birit.Ianya boleh dimakan,dan selamat jika tertelan.

Soalan 4
Bagaimana cara menggunakannya?

Jawapan :
Pakai bedak ini ini bahagian yang bermasalah.Sapukan pagi selepas mandi,malam sebelum tidur dan seberapa banyak kali dalam sehari untuk dapatkan kesan maksima.
Cara pemakaian di waktu siang :
Selepas beberapa jam,jika bedak kelihatan pudar dan diserap peluh,cuci bersih dengan air,lapkan dan keringkan kemudian sapu.
Sekiranya bedak kelihatan kering,tambahkan sedikit air yang bertapis sahaja atau air zam-zam dan elakkan terkena klorin air paip.
Sesuai digunakan untuk semua jenis masalah kulit.
Sekiranya ada sebarang pertanyaan boleh rujuk kami.
Cara pakai yang lebih terperinci akan diberikan oleh pengedar selepas membuat pembelian.

Soalan 5
Apakah kelebihan Bedak Asmak  ini ?

Jawapan :

*Bedak Asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% dan bebas bahan kimia berbahaya.Produk ini dihasilkan dari tanah liat putih berkualiti tinggi.Selamat digunakan untuk semua peringkat umur.
*Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.
*Merawat ruam pada bayi,ekzema,psoriasis,kudis buta,kurap,panau,kayap,gatal,cacar air,luka dan lain-lain
*Selain merawat masalah kulit di atas,ia juga mampu mengecutkan jerawat,mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu.Boleh dijadikan bedak sejuk dan dipakai setiap malam sebelum tidur.
*Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA,jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan.Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.
*Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit,mengelakkan kedutan,menghilangkan jerawat,melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.
*Bedak ini telah terbukti merawat ekzema,psoriasis,ruam,kudis buta,kurap,panau dan lain-lain.
*Boleh dimakan untuk masalah Cirit-birit dan gout.Selamat dan suci.
*Teksturnya lebih halus,mudah serap,dan sejuk bila dipakai.

Soalan 6 :

Berapakah berat kandungan dan harganya ?

Jawapan :
Beratnya 150g+-
Harga cuma RM38
Produk premium pada harga TERENDAH!

Mesti dimiliki oleh setiap keluarga.

Salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit seperti yang terdapat di dalam Hadith Sohih membuktikan Nabi SAW menggunakan tanah liat mengubati penyakit kulit dan lain-lain penyakit. Kita hanya berusaha,kesembuhan itu datangnya dari Allah swt.

Soalan 7 :
Bagaimana cara mendapatkan Bedak Asmak ?
Hubungi cikgu di talian: 013-5819100
Cikgu Basariah ni stokis Teluk Intan. Kalau dekat tu kita COD ja, kalau jauh, pos kan ado..hehe


Pastikan Bedak Asmak ni hangpa dapatkan dari pengedar sah yang mempunyai ID sahaja.
Page rasmi di fb : Penawar Asma Mujarab
Page fb produk : Penawar Ruam Pada Bayi

Psst..la ni kan, setiap pembelian Bedak Asmak ni akan dapat sehelai tuala muka berkualiti siap khas tau. Sapa cepat dia dapat. Nanti kalau dah habis, jangan dok teriak tepi bucu katil plak ๐Ÿ˜œ


Ahad, Julai 02, 2017

Bahaya Ubat Batuk dan Selsema kepada Kanak-kanak

Assalamualaikum

Berhati-hati Penggunaan Ubat Batuk Dan Selesema Dalam Rawatan Kanak-kanak

Pada lazimnya, masalah batuk dan selesema adalah berpunca daripada jangkitan virus yang mana badan kita secara semulajadi mempunyai mekanisme pertahanan diri untuk melawan jangkitan tersebut.

Simptom awal selesema yang dialami pesakit adalah seperti  sakit kerongkong, lemah-lemah badan dan diikuti dengan hidung berair dan tersumbat, batuk dan juga sakit kepala.  Batuk dan selesema tidak memerlukan rawatan yang spesifik untuk sembuh. Kebiasaannya badan kita akan melawan jangkitan tersebut dan simptom akan beransur pulih  dalam tempoh tertentu.

Rawatan   yang   diberi   adalah    lebih   kepada   untuk melegakan simptom, mencegah komplikasi serta mengelakkan penyebaran jangkitan tersebut. Ubat yang biasa diberikan adalah dari jenis antihistamin (seperti chlorpheniramine), antitusif (seperti dextromethorphan) dan dekongestan (seperti pseudoephedrine) yang secara amnya adalah selamat untuk digunakan.

Walau bagaimanapun, ubat batuk dan selesema ini boleh memudaratkan jika diberi pada kanak-kanak yang berumur di bawah 2 tahun. Kanak-kanak ini berisiko mendapat kesan advers yang serius seperti masalah pernafasan, terlalu mengantuk dan sawan serta berpotensi untuk menyebabkan kematian terutamanya akibat penekanan saluran pernafasan.

Pusat     Pemonitoran    Kesan   Advers    Ubat      Kebangsaan,      Biro       Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dari masa ke semasa ada menerima laporan kesan advers melibatkan penggunaan ubat batuk dan selesema di kalangan kanak-kanak berusia di bawah 2 tahun.

Sebagai langkah pengurangan risiko bagi isu keselamatan ini, pihak KKM telah  mewajibkan pihak syarikat meletakkan label yang jelas pada botol ubat tentang larangan penggunaan ubat batuk dan selesema bagi kanak-kanak di bawah umur 2 tahun serta ubat-ubat tersebut perlu disediakan dalam bentuk pek saiz pesakit (patient dispensing pack) dengan isipadu tidak melebihi kuantiti maksima 120mL.

Sekiranya bayi atau kanak-kanak berumur dua tahun ke bawah mengalami masalah batuk dan selsema, terdapat beberapa kaedah rawatan yang boleh dipertimbangkan sebagai alternatif kepada ubat batuk dan selsema. Antara kaedah-kaedah tersebut adalah:

i. Menggunakan garam isotonik (normal saline atau sodium chloride 0.9%) dalam bentuk titisan atau semburan hidung cecair
ii. Menggunakan alat penyedut rongga hidung (nasal suction) untuk menyedut keluar mukus daripada rongga hidung
iii. Memberikan bayi atau kanak-kanak minum air secara kerap untuk menggalakkan penghidratan badan

Dalam sesetengah keadaan, penggunaan ubat batuk dan selsema amat perlu bagi tujuan rawatan untuk pesakit kanak-kanak setelah faedah dan risiko yang berkaitan dipertimbangkan sepenuhnya. Walau bagaimanapun terdapat beberapa perkara berikut perlu diberi perhatian.

Pertama, pastikan ubat ubat batuk dan selsema yang diberikan tidak melebihi dos dan kekerapan yang dicadangkan dalam label dan arahan penggunaan ubat tersebut. Kedua, pastikan ubat disukat dengan menggunakan alat penyukat yang tepat seperti picagari. Sukatan dengan menggunakan tudung penyukat, camca atau sudu adalah tidak tepat dan mungkin boleh menyebabkan dos berlebihan.

Ketiga, pastikan ubat batuk dan selsema yang dipreskripsikan kepada pesakit kanak-kanak, tidak boleh dikongsikan kepada pesakit kanak-kanak yang lain walaupun mereka mengalami gejala penyakit yang sama. Perkara ini adalah kerana dos ubat-ubatan dalam kalangan kanak-kanak adalah berbeza mengikut kiraan berat badan mereka.

Kesimpulannya, ubat batuk dan selsema merupakan bahan aktif yang digunakan secara meluas dalam produk ubat batuk dan selsema. Secara umum, ubat ini adalah selamat untuk digunakan. Namun penggunaannya tidak disyorkan untuk kanak-kanak berumur 2 tahun ke bawah. Dapatkan nasihat daripada ahli farmasi atau doktor sebelum menggunakan ubat antihistamin untuk kanak-kanak bawah umur 2 tahun.

Sila laporkan sebarang kesan sampingan ubat-ubatan disyaki kepada Pusat Pemonitoran Kesan Advers Kebangsaan melalui laman sesawang www.bpfk.gov.my.Sekiranya orang awam mempunyai sebarang pertanyaan am berkenaan ubat-ubatan, anda boleh bertanya kepada mana-mana ahli farmasi atau menguhubungi Pusat Panggilan Farmasi Kebangsaan di talian 1800-88-6722. Kami sedia membantu.

Disediakan oleh
Khairul Naim Bin Zainal Abidin
Klinik Kesihatan Lembah Klau, Raub Pahang

Ingin mencuba rawatan batuk, selsema, kahak, penat, semput tanpa ubat?
Dapatkan Minyak Herba Asmak. Hanya sapuan luaran sahaja dapat membantu anda.

Hubungi:
013-5819100
Rabiahtun Basariah
Stokis MHAMSB Teluk Intan



Agen dan dropship diperlukan di seluruh Malaysia. Hubungi saya segera! ๐Ÿ˜Š

Sabtu, Julai 01, 2017

Shampoo Bunga Raya Plus By MHAMSB

Assalamualaikum

Tak Perlu Berbelanja Mahal Jika Inginkan Rambut Lembut Dan Bersinar

Tahukah anda bahan kimia yang digunakan dalam produk penjagaan rambut yang kita sendiri tidak tahu kesan sampingan yang akan terjadi?

Midazolidinyl Urea dan Diazolidinyl Urea
Digunakan untuk bahan pengawet selepas parabens . Bahan utamanya adalah formaldehid, yang dikenali untuk mengawetkan mayat, dan sangat berbahaya bagi kesihatan manusia. Boleh menyebabkan radang kulit, luka bakar, keradangan, dan pengeluaran air mata.

Methyl dan Propyl dan Butyl daan Ethyl Paraben
Digunakan sebagai melambatkan pertumbuhan bakteria dan untuk memanjangkan tarikh luput produk.
Kesan yang mungkin berlaku adalah menyebabkan alahan dan ruam kulit.

Stearalkonium Chloride
Stearalkonium klorida biasanya digunakan oleh industri pembuatan kain sebagai pelembut kain. Namun, kimia ini juga terkandung dalam kondisioner dan krim rambut. Kesannya boleh menyebabkan alahan.


Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Bahan sintetik ini biasanya digunakan pada produk syampu untuk membersihkan dan mengeluarkan banyak buih. Kesan kegunaan bahan ini adalah iritasi pada mata, ruam kulit, rambut gugur, kelemumur pada kulit kepala dan alahan.

Syynthetic Fragrances
Bahan kimia berbahaya boleh diserap dalam aliran darah melalui kulit. Bahan kimia ini boleh mengakibatkan kesan sampingan seperti sakit kepala, pusing, ruam, hiper – *pigmentasi, batuk, muntah dan iritasi kulit.


Pilihlah kepada pengunaan produk semula jadi yang TIDAK menggunakan bahan kimia berbahaya seperti di atas.

Shampoo Bunya Raya menggunakan bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang.

Bunga Raya  - Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut

Coconut Oil - Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang,  Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban

Babassu Oil - Menyegarkan kulit kepala

Tea Tree Oil - Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Jojoba Oil     - Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

Acerola - Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat.




Jangan terlambat untuk bertukar kepada produk semula jadi.

Hubungi kami

013-5819100
013-5819100
013-5819100

RABIAHTUN BASARIAH
STOKIS DAERAH TELUK INTAN

AGEN DAN DROPSHIP DIPERLUKAN. HUBUNGI SEGERA!


Jumaat, Jun 30, 2017

Sevenis Hair Oil - minyak rambut paling berbaloi dimiliki

Assalamualaikum

Tahukah anda, hanya dengan RM29, anda akan dapat minyak rambut yang kaya dengan pelbagai bahan dan sangat sesuai dengan rambut?

Sevenis hair oil, antara produk terbaru berkualiti keluaran Asmak By Mhamsb.

Jom kita tengok apa kandungan minyak rambut istimewa yang berbau harum ini! ๐Ÿ˜

Sevenis Hair Oil mengandungi :

Light Mineral Oil - Berfungsi mengekalkan kelembapan, mencegah rambut daripada kusut, dan membuat rambut tampak lebih bercahaya.

Tea Tree Oil         - Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur

Babassu Oil          - Menyegarkan kulit kepala

Virgin Coconut Oil - Melembutkan rambut , mengurangkan rambut gugur dan kelemumur

Castor Oil             - Melebatkan rambut

Olive Oil               - Mengurangkan rambut gugur, memberi kelembapan dan menyihatkan rambut

Argan Oil              - Merawat rambut rosak dan menguatkan rambut hingga ke akar

 BERMINAT DAPATKAN MINYAK RAMBUT ISTIMEWA INI? HUBUNGI

RABIAHTUN BASARIAH
STOKIS MHAMSB TELUK INTAN
013-5819100


Khamis, Jun 29, 2017

Senarai produk Asmak By Mhamsb

Assalamualaikum

SENARAI PRODUK ASMAK
=====================

๐ŸŒปMINYAK HERBA ASMAK๐ŸŒป
✔ Sesuai untuk asma, batuk, kahak & selesma.
✔ Membantu mencairkan kahak
✔ Boleh juga digunakan juga untuk masalah sembelit, kembung perut, buasir, digigit serangga, luka, tergeliat, terkena api, bengkak, lenguh & sakit gigi.
✔ Terdapat minyak habbatussauda', minyak gamat, minyak kayu putih & herba akar kayu terpilih.
❤Minyak Herba Asmak 30ml - RM39
❤Minyak Herba Asmak 10ml - RM18

๐ŸŒป JUS ASMAK GOLD๐ŸŒป
✔Sebagai pelengkap kepada Minyak Herba Asmak
✔Sesuai sekali untuk yang menghidap asma yang agak teruk
✔Juga melegakan batuk, kahak dan selsema, menguatkan ketahanan badan dan meningkatkan kesihatan supaya lebih cergas dan aktif
✔ Sesuai dari 3tahun hingga dewasa
❤Jus Asmak Gold 350ml - RM44

๐ŸŒป ASMAK HERBS๐ŸŒป
✔ Membantu melegakan Resdung & alahan
✔ Juga membantu masalah semput,jerawat, sakit kepala,demam,sakit badan & eczema secara dalaman.
❤Asmak Herbs 30 biji - RM35

๐ŸŒปBEDAK ASMAK๐ŸŒป
✔ Merawat ruam pada bayi, ekzema, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal, cacar air, luka dan lain-lain.
✔Diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih bekualiti tinggi.
❤Bedak Asmak 150g - RM38
❤Bedak Asmak 50g - RM24

๐ŸŒปASMAK QUEEN๐ŸŒป
✔Tablet untuk wanita
✔Dirumus khas untuk wanita yang ingin menjaga kesihatan dalaman wanita dan tampil sihat serta bertenaga.
✔Ia dapat membantu menyelesaikan masalah utama yang dihadapi wanita seperti kitaran haid,keputihan,payudara dan bahagian intim wanita.
✔Sesuai untuk wanita berusia 18 tahun ke atas.
❤Asmak Queen 60 biji - RM69

๐ŸŒžMADU ASLI๐ŸŒž
✔ Mencegah penyakit ringan mahupun berat seperi : Asma, Resdung, buasir, kanser.
✔Mengembalikan kekuatan tubuh badan.
✔Membersih dan menambah darah.
✔Mengelak cacing perosak dalam perut.
✔Membekalkan tenaga  badan dengan cepat.
✔Melawaskan pembuangan air besar.
❤Madu Asli 300ml - RM39

๐ŸŒžMADU HALIA BENTONG๐ŸŒž
✔ Gabungan madu asli dan pati halia bentong.
✔ Memanaskan tubuh badan.
✔ Membuang angin dalam badan.
✔ Membantu melancarkan proses pencernaan.
✔ Membantu menurunkan berat badan.
❤Madu Halia Bentong 300ml - RM59

๐ŸŒžSYAMPOO BUNGA RAYA๐ŸŒž
✔Dirumuskan khas untuk merawat rambut gugur dan gatal kepala ekslusif untuk wanita yang bertudung.
✔Bertindak sebagai anti-kelemumur
✔Mengawal kelembapan kulit kepala supaya tidak kering dan berminyak,
✔Menyejukkan dan menyegarkan kulit kepala.
✔Mengelakkan rambut bercabang
✔Melebatkan, menghitamkan & melembutkan rambut
❤Syampoo Bunga Raya 500ml - Rm39

๐ŸŒžSEVENIS HAIR OIL๐ŸŒž
✔Membantu menjadikan RAMBUT lebih SIHAT dan KUAT
✔Rambut jadi lebih BERSINAR
✔Mengelakkan dari KEGATALAN dan RAMBUT GUGUR.
❤Sevenis Oil Hair 150ml - RM29

๐ŸŒžSABUN SCRUB KOPI PLUS๐ŸŒž
✔Mengatasi masalah jerawat
✔Mencerahkan kulit & mengecilkan pori-pori
✔Menganjalkan kulit & membuang sel kulit mati
✔Mengurangkan gelap bawah mata
✔Menghilangkan selulit & mengurangkan blackhead
 ❤ Sabun Scrub Kopi 100g -  Rm50


Berminat menjadi agen atau mendapatkan produk-produk ini?
Hubungi:
Rabiahtun Basariah
Stokis Teluk Intan MHAMSB
013 - 581 9100
Agen & Stokis diperlukan.