Selasa, Februari 25, 2014

Kitar Nitrogen (^_^)

Assalamualaikum

Rupa-rupanya susah nak dapatkan video yang best berkaitan kitaran nitrogen ni..

Paling best kalau guna courseware juga..Hehe..tapi video kat bawah ni boleh gakla dilayan..

Wassalam


Rabu, Februari 19, 2014

Supir..

Assalamualaikum..

Minggu ni bertambah tugas baru bagi saya..Menjadi supir menghantar pelajar utk menjalani latihan bagi mewakili daerah..

Pagi berulang ke arah Teluk Intan..Petang menghala pula ke arah Kampar..

Dugaan..

Semoga pelajar-pelajar ini akan berjaya dengan cemerlang dalam pertandingan yang diwakili..letih cikgu jadi supir kamu tau tak..huhu..(T T)

Yang bestnya, kelas kena masuk mcm biasa..Walaupun baru berlalu 2 hari dalam minggu ni tapi rasa masanya sangatlah panjang..





Wassalam

Rabu, Februari 12, 2014

Demam lagi?

Assalamualaikum

Semalam sampai rumah dekat pukul 4.30 ptg.. br teringat hanya makan sarapan je pagi tadi..

Baru bercadang nak makan, pegang badan anak2, panas pulak badan dua beradik ni...
|
|
|
|
|

 (T__________T)

Tengok muka si abang, dh naik bijik2 merah..jenuh perhati bawah kulit atau ruam je..cuakkkk!!!
Kol suami suruh balik cepat...
Berdesup ke klinik..

|
|
|
|
Alhamdulillah..demam biasa je rupanya..fuhhhh..syukur..
Anak2 mama, semoga cepat sembuh. Hari ni mama balik lewat lagi..
Taklimat Pengurusan Biasiswa di PPD..
Harap semuanya baik2 sahaja..
Amin


Wassalam

Selasa, Februari 11, 2014

Salesman..oh..salesman..

Assalamualaikum

Saya pon berniaga walaupon kerja makan gaji tapi..bila berniaga tu perlulah ada adabnya..

Kesian tu ada tapi kalau dah tegur elok, bagitau baik-baik dan tolak baik-baik pon masih keras kepala dan nak juga berkempen, mula rasa nak menyinga..

Astaghfirullah..Letih sangat hari ni..Kalau ada antara pembaca blog ni bergelar peniaga, tolong fahami bakal pelanggan anda dan hormati 'privacy' mereka..

Titik.

Wassalam


Isnin, Februari 10, 2014

Jom Bersyukur (^_^)

Assalamualaikum

Bersyukurlah kepada Allah atas segala kebaikan yang Dia kurniakan
Bersyukurlah kepada Allah atas segala keburukan yang Dia tidak kurniakan

Say..Alhamdulillah



Wassalam

Khamis, Februari 06, 2014

Kalau Dah Ajal...

Assalamualaikum

Belum hilang rasa duka dan terkejut apabila rumah rakan satu sekolah dirompak, sekali lagi bertita duka datang menjengah..

Seorang kenalan di sekolah lama semasa di Bintulu, Sarawak telah pergi menghadap Ilahi..

Salam Takziah buat keluarga bekas penolong Kanan Kokurikulum SMK Kidurong (zaman saya di sana) dan mantan guru tingkatan 6, En.Dadoi Iregai...



Sedikit mutiara kata yang diambil dari blog ini (link)

Wassalam

Rabu, Februari 05, 2014

Musibah Tidak Diduga..Takziah..(T T)

Assalamualaikum

Semalam dlm perjalanan kembali ke Perak, saya sekeluarga dikejutkan dengan kejadian rompakan yang menimpa keluarga sepasang guru di sekolah..



Semoga Allah menggantikan apa yang hilang dengan sesuatu yang lebih baik. Peringatan buat kita semua juga utk berjaga-jaga dalam semua keadaan..

Ya Allah..lindungilah kami dr kejahatan jin dan manusia..Ameen..

Wassalam.