Ahad, Mei 06, 2018

Sambal hitam pahang ori

Assalamualaikum

Buat pa tu?

Pening cari idea tak tau nak masak apa?

Bulan puasa dah dekat ni.

Mai, cikgu nak stori ni.

Pernah makan sambal hitam pahang?

Pergh, sedap baq hang!

Cikgu pernah beli sambal hitam yang sedap tapi pas makan dia muka cikgu naik gatai.

Al-maklumlah penghidap resdung tegar. Tak leh salah makan mula la..Mungkin bilis yang digunakan kurang berkualiti atau sesuai dengan kulit ckgu. Jenuh oit nak menggaru. Mujoq ada Asmak Herbs penyelamat. Hilang gatai pas telan.

Eh, melalut pasai resdung plak. Sebenarnya, cikgu nak habaq ni. Cikgu ada juai sambal hitam pahang original dari pahang tau.

Hat ni kompom guna bilis terbaik. Cikgu dah terai dah. Memang selamat muka cikgu tak menggaru.

Rasa dia toksah nak habaqla. Mabeles! Merecik ayaq lioq oit. Makan tu memang tak sedaq la bertambah nasik dua pinggan. Mak mentua melintas belakang pon buat tak perasan. Hihi.

Mai cikgu payung gambaq dia sekeping dua kat hangpa na.

Hitam bukan sebarang hitam oi

Tu dia nampak dak bilis dia sekoq-sekoq tu?

Ha, ni cikgu close up bagi hangpa tengok

Sedap makan dengan nasi panas-panas. Time soq, pekena ni pon tak pa dah.




Gerenti ikan bilis ada menari sekoq-sekoq. Tak hancoq makan memang terasa ikan bilis dia, sambai dia. Adoi memang merecik!

Ok, dah berenti tadah ayaq lioq tu. Mai kontek cikgu, Cikgu pos kat hangpa as soon as possible.


0135819100 Cikgu Basariah

0 ulasan:

Catat Ulasan