Kisah madu

Assalamualaikum

Hangpa tau dak, dlu cikgu tak suka minum dan makan madu.

Sebab pa?

Ada madu tu yang rasa dia masam sket pastu bau dia macam something yang susahla nak telan.

Tapi kan, sejak bertemu Madu Asmak ni, cikgu dah jadi peminat madu plak.

Madu Asmak ni rasa dia soft gitu. Lembut je. Kalau nak yang 'garang' sket pekena madu halia bentong tu. Garang sebab ada halia bentong yang suka ligan angin-angin jahat tu keluaq.

So, hangpa yang tak suka madu, try tengok madu Asmak ni. Seriusla rasa dia memang sedap. Tak masam dan tak keras macam sesetengah madu tu.

Paling penting, madu Asmak ni asli dan tanpa campuran gula tau! Pesakit diabetes boleh makan tapi berpada-padalah ya.


P/s: Gambar madu kat bawah ni, madu tu cikgu beli dari sorang wanita katanya dana untuk pusat pengajian. Tapi memang nak habiskan sesudu pon siksa rasa. Tak kena selera. 😅


Nak beli madu?
Hubungi:
0135819100 Cikgu Basariah
Kisah madu Kisah madu Reviewed by Teacher Basariah on Jumaat, Ogos 23, 2019 Rating: 5

Tiada ulasan:

Imej tema oleh simonox. Dikuasakan oleh Blogger.