Assalamualaikum
Sagu Berkrim Stevia
Bahan2
1 cawan sagu
1 1/2 cawan air
1 sudu pati ros
7 titis stevia
Secubit garam
Sagu Berkrim Stevia
Bahan2
1 cawan sagu
1 1/2 cawan air
1 sudu pati ros
7 titis stevia
Secubit garam
Cara Menyediakannya
1. Rebus air dan masukkan pati ros.
2. Setelah air benar2 mendidih taburkan sagu sedikit demi sedikit sehingga habis utk mengelakkan sagu putih @ tidak masak.
3. Masukkan secubit garam dan kacau sehingga masak dan pekat.
4. Tuang dalam bekas dan setelah sejuk masukkan ke dlm peti ais.
5. Masukkan juga kreamer@ susu cair ke dlm peti ais.
6. Setelah sagu benar2 sejuk, cedokkan ke dalam mangkuk dan siramkan kreamer sejuk...mmmm yummy...!!!
Selain menyejukkan badan sajian ini menyihatkan tubuh melalui stevia.
* jika ketagih manisan cubalah resepi yang mabeles ini... Selamat mencuba.
1. Rebus air dan masukkan pati ros.
2. Setelah air benar2 mendidih taburkan sagu sedikit demi sedikit sehingga habis utk mengelakkan sagu putih @ tidak masak.
3. Masukkan secubit garam dan kacau sehingga masak dan pekat.
4. Tuang dalam bekas dan setelah sejuk masukkan ke dlm peti ais.
5. Masukkan juga kreamer@ susu cair ke dlm peti ais.
6. Setelah sagu benar2 sejuk, cedokkan ke dalam mangkuk dan siramkan kreamer sejuk...mmmm yummy...!!!
Selain menyejukkan badan sajian ini menyihatkan tubuh melalui stevia.
* jika ketagih manisan cubalah resepi yang mabeles ini... Selamat mencuba.
Resepi Sagu Berkrim
Reviewed by Teacher Basariah
on
Rabu, April 01, 2015
Rating:
Tiada ulasan: