Bukan semua yang Hitam Itu Buruk

JANGANLAH DIHUKUM SEMUANYA SAMA

Ye,saya tahu.Terlalu banyak sampah.Sehingga sukar kita nak membezakan sampah dan permata.

Cuma saya minta,janganlah dihukum semuanya sama rata.

Si hitam tu bukan sebarang hitam.

Hitam-hitam tapi amatlah berjasa. Sekali pandang macam sama je macam yang lain.

Tapi hanya mereka yang pernah cuba je tahu,apa bezanya si hitam ni dengan yang lain.

Asalnya si hitam ni untuk kegunaan lenguh-lenguh sahaja,tapi tak sangka khasiatnya sungguh banyak sekali.

Batuk,kahak dan selesema? Sapu kerap di leher,dada,dan belakang.Calit sikit dalam hidung dan luar hidung.Jangan lupa sapu sekali di dahi sikit.Fuh,lega tidur.

Oh ye,kalau batuk makin kuat tu tandanya baguslah.Ianya proses untuk melonggarkan kahak yang degil tu.
Kalau muntah,lagi bagus,nah,keluar kahak-kahak dan lendir tu.

Kembung perut dan sembelit ?Sapukan di kawasan perut dan ari-ari. Sambil tu buat urutan sekali.Buat sekali di tapak kaki,cari spot yang betul,lagi cepat lega.

Lepas tu bolehlah simpan si hitam ni. Kalau kecemasan tiba-tiba sakit kepala ke,pening ke,sakit gigi ke,terluka atau kena gigitan serangga malah kalau anak terhantuk bengkak pun,cepat-cepat ambil dan sapu.

Untuk lenguh dan sakit-sakit sendi,pun boleh cuba.Sangat membantu.

Jadi janganlah dihukum semua produk itu sampah.

Bagi anda mungkin sampah,tapi bagi yang dah menggunakan,ianya si hitam yang amat berharga bagai pertama.Biar pun hitam,tapi berjasa.

Si hitam ni asal restock je habis.Tapi saya sentiasa pastikan ianya ada selalu,mana tahu hari ni awak pula nak cuba kan. :)

Setiap pembelian RM39 ke atas ada gift.
Kalau nak trial dulu,jangan malu bagitahu ye.Saya sudi beri awak cuba.




#KakAyuAsmak #Asmak4u057 #gempur057
#AsmakDiamondMerdeka #AsmakPerak
#AnakSihatHatiTenang

#wearefamily


0135819100 Cikgu Basariah
Bukan semua yang Hitam Itu Buruk Bukan semua yang Hitam Itu Buruk Reviewed by Teacher Basariah on Khamis, Ogos 22, 2019 Rating: 5

Tiada ulasan:

Imej tema oleh simonox. Dikuasakan oleh Blogger.