Selasa, November 04, 2014

Hikmah

Assalamualaikum

Kecewa? Frust menonggeng? Marah? Geram? Sebak? Sedih? Pilu?

Semua tu dirasai saat mata menatap keputusan pertukaran yang GAGAL setelah 9 kali memohon.

Tidur x lena, mandi masih basah, otak jadi 'blur'..

Kemudian..saya seolah-olah tersedar..

"Hei! Awat sedih sangat ni? Suami ada di sisi, anak-anak sihat dan ceria.. Selagi keluarga masih di samping, apa yang patut disedihkan?"

Yang paling penting, Allah kan ada.. (T T)

Ya Allah, ku bersyukur disedarkan oleh Mu sebelum aku tanpa segan silu menyalahkan MU atas segala yang berlaku. Ampunkan aku...

Ujian ini sangat kecil. Pasti kami dapat hadapi dengan baik. Setiap ujian yang Allah beri pasti sesuai dengan empunya diri. Bukankan Allah tidak memberatkan hambaNya dengan ujian yang tak mampu dihadapi?

Janji Allah pasti benar.

Sangka baik pasti dapat baik..In shaa Allah..

Senyum ( ^_^)


Wassalam.

8 ulasan:

  1. terima kasih sudi melawat ke teratak mama qs... salam perkenalan dan follow disini 507

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih juga ye mama qs..salam ukhuwah

      Padam
  2. tak dapat tukar ke kak..sabar ek.ada hikmah di sebalik tu.bak kata akak tadi, ada keluarga dan anak-anak di sisi.ada yang lagi malang bertahun-tahun jadi weekend husband n wife sebab masing-masing keje jauh-jauh.
    Moga dipermudahkan urusan ye :)

    BalasPadam
  3. 9x banyak tu ... ada yg baru kena reject 2x dah tak blh thn ... sabarlah . sudah tentu ada hikmahnya yg sekarang awk x nampak .

    BalasPadam
  4. Yang tepat selalunya lambat sikit cikgu. Bersangka baik sajalah ya

    BalasPadam
  5. :)

    besalah.. :)
    teruskan buat.. :)

    rezeki hat Allah bagi.. bukan hat manusia bagi. haha :)

    BalasPadam