Rabu, April 01, 2015

Resepi Sagu Berkrim

Assalamualaikum

Sagu Berkrim Stevia


Bahan2
1 cawan sagu
1 1/2 cawan air
1 sudu pati ros
7 titis stevia
Secubit garam

Cara Menyediakannya
1. Rebus air dan masukkan pati ros.
2. Setelah air benar2 mendidih taburkan sagu sedikit demi sedikit sehingga habis utk mengelakkan sagu putih @ tidak masak.
3. Masukkan secubit garam dan kacau sehingga masak dan pekat.
4. Tuang dalam bekas dan setelah sejuk masukkan ke dlm peti ais.
5. Masukkan juga kreamer@ susu cair ke dlm peti ais.
6. Setelah sagu benar2 sejuk, cedokkan ke dalam mangkuk dan siramkan kreamer sejuk...mmmm yummy...!!!
Selain menyejukkan badan sajian ini menyihatkan tubuh melalui stevia.

* jika ketagih manisan cubalah resepi yang mabeles ini... Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan