Selasa, Februari 28, 2017

Hampir putus nafas ibu ni apabila...

Assalamualaikum

Ini kisah benar tau! Kisaha salah seorang agen MHAMSB sendiri. JOM BACA!

Bulan September dengan Oktober, berderet birthday anak-anak saya. Akan 27/9 , Adik 2/10 , Along 16/10 . Setiap kali dekat sampai birthday diorang, saya sebak sangat. Teringat detik melahirkan setiap satu, berbeza!

Paling terkesan, dak Angah ni. Disebabkan ayah ibu ni peniaga full time, pasar malam dan uptown, anak-anak selalu berembun.Akibatnya, masa usia Angah 4bulan, ibu dan Angah berkampung kat wad. Discharge seminggu, admit balik, wad biasa dan masuk NICU Hospital Seremban. Cuba bayangkan, tengah rileks kat wad biasa, nurse datang check Angah. Tetiba, nurse dan doktor cepat-cepat kerumun Angah dan cakap, "Ibu,siapkan barang-barang.Nanti ikut nurse naik NICU.Kami bawa baby dulu." Cuak gila saya rasa.

Beberapa hari kat NICU , kemuncaknya apabila doktor cakap, "Ibu, berdoalah banyak-banyak. Kita dah cuba sehabis baik untuk anak.." Bagai terputus nafas ibu , KOSONG ! Angah jadi macamni sebab Pneumonia , Bronchitis dan suspek 3jantung berlubang. Simptom awal dia, nafas laju, demam, selsema, batuk yang berpanjangan.

Alhamdulillah, sekarang Angah dah 4tahun. Bebas penyakit tersebut. Tapi, ibu masih risau.Mujurlah ibu jumpa pasal Minyak Herba Asmak keluaran MHAMSB ni. Memang spare aje dalam handbag,dalam kereta. So,bila Along , Angah atau Adik start je nak selsema,nak batuk, ibu terus sapu-sapu aje kat badan dan leher diorang. Bestnya, diorang siap beratur pulak minta sapu. "Best ibu, bau dia sedap,"kata Along. "Angah suka bu, rasa she-ley-she (selesa)," kata Angah.

Ibu-ibu dah spare selalu dalam handbag, rumah dan kat taska ke Minyak Herba Asmak ni? Kalau belum , bolehlah cuba dapatkan sekarang. Saya bantu carikan ejen terdekat yang boleh COD direct dengan anda. Nak ke Nak ?



HUBUNGI: 013-5819100

COD TELUK INTAN
POS SELURUH MALAYSIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan