Rabu, April 11, 2018

Rambut bau Kepam!!

Assalamualaikum

"MASAM KEPAM BAU RAMBUT!"

Kita semua pun tau kan rambut ni mahkota yang harus dijaga. Tak kisahlah perempuan atau lelaki. Sebab penampilan & kebersihan diri penting tambah kalau kita ni selalu jumpa orang. Dah kalau sebatu angin sepoi hapak bau rambut tu dah datang, terus kensel orang nak jumpa kita ye tak? πŸ˜³πŸ˜–

Apa sebab rambut ada bau hapak & masam ni ek?

1. Jarang dibersihkan
Penyebab utama rambut berbau sebab rambut jarang dibersihkan. Mungkin anda jarang melakukan keramas sehingga rambut menjadi kotor dan berbau tak sedap terutama di bahagian kulit kepala.

2. Keringat atau peluh
Keringat ni bukan hanya menyebabkan bau badan je. Namun keringat yang keluar dari kulit kepala juga akan menyebabkan bau tak sedap pada kulit kepala dan juga rambut anda. Ni bukan terma keringat yang gigih berkerja tu yer. πŸ˜…

3. Sering mencuci rambut tanpa menggunakan shampoo
Dah kenapa tak guna shampoo ni? Ni memang cari nahas. Dah la rambut peluh melekit, masa mandi tak shampoo. Adoi! Bukan rambut je jadi berbau tau. Tapi boleh buat kilau rambut tu pun hilang.

Jadinya apa fungsi bahan dalam #SHAMPOOBUNGARAYA?

1️⃣ Bunga Raya - Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal. Ianya juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut.

2️⃣ Coconut Oil - Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang, Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban.

3️⃣ Babassu Oil - Menyegarkan kulit kepala.

4️⃣ Tea Tree Oil - Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur.

5️⃣ Jojoba Oil - Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

6️⃣ Acerola - Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat

"Alaaa tengok kandungan shampoo macam mahal je bunyiknya."

Ya ampunnnn kita dah pernah pakai shampoo sama kualiti, kandungan sedikit tapi jauh lebih mahal tau. Jadi kenapa bayar lebih? Nak dapat rambut cantik macam buat kat spa, yang mampu milik ni pun dah okay! πŸ€—

🌺🌺 RM39 (500ml) 🌺🌺
🌺🌺 RM39 (500ml) 🌺🌺
🌺🌺 RM39 (500ml) 🌺🌺

Dapatkan sekarang kalau nak rambut cantik, wangi sampai suami akak pun terlanggar tiang sebab harum sangat baunya.

==> http://60135819100asmak.wasap.my/ <==
==> http://60135819100asmak.wasap.my/ <==
==> http://60135819100asmak.wasap.my/ <==

#AsmakByMhamsb
#SyampooBungaRaya
#BungaRaya
#BungaKebangsaan
#SpaDiRumah
#SpaAtHome
#RambutRosak
#Kelemumur
#RambutKusam
#RambutGatal
#GoNatural

Kredit: Zue Inchik Din





Nak cuba set penjagaan rambut ni? Hubungi:
0135819100 Cikgu Basariah

0 ulasan:

Catat Ulasan