Sambal hitam untuk Diet

TIP KURUS DENGAN SAMBAL HITAM PAHANG ORIGINAL BY MERECIQ

Tip ini ditulis oleh Nfam untuk penggemar sambal hitam yang nak kurus.Raya pun dah nak dekat kan.Sempat lagi ni.

Anda perlu tahu,untuk kurus ada beberapa cara.Ini adalah cara yang menggunakan kaedah menjaga kalori yang diambil.

1. Amalkan makan nasi suku sahaja,separuh lebihkan sayur
2. Nasi tu makan berlaukkan sambal hitam sahaja
3. Elakkan sarapan,amalkan "brunch".Tapi ada juga kata kena sarapan,jadi makanlah makanan yang kurang kalori dan elakkan makanan yang terlalu manis.Bila lewat makan,badan memerlukan kalori dan ia akan membakar kalori yang sedia ada dalam badan.
4.Jika ambil sarapan,makan nasi petang pula,malam jangan makan langsung,jika lapar makan buah sahaja.
5. Amalkan minum air masak secukupnya mengikut berat badan
6. Amalkan puasa Isnin Khamis (sunnah Nabi Muhammad saw) atau puasa nabi Daud(selang sehari) - ini tip tambahan.
7.Jika lapar sangat,anda juga boleh makan roti putih dengan sambal hitam.

Tapi pengalaman saya menurunkan berat badan,dengan cara mengurangkan nasi pun dah turun banyak KG.Saya tambah dengan senaman pula,lagi cepat turun.

Bila sibuk,saya cuma jaga diet pemakanan sahajalah.

Lagipun makanan manis bahaya dan gula adalah penggalak kanser.Amalkan pemakanan yang sihat.


Tip ini dibawakan oleh Sambal Hitam Pahang Original -Mereciq

Sambal Hitam Pahang Mereciq ni boleh didapati dalam 3 perisa (mild hot, extra hot, bunga kantan) dan pelbagai saiz.

Banyak ikan bilis dan rasanya sangatlah sedap lagi mesra.


0135819100 Cikgu Basariah
Sambal hitam untuk Diet Sambal hitam untuk Diet Reviewed by Teacher Basariah on Ahad, Jun 03, 2018 Rating: 5

Tiada ulasan:

Imej tema oleh simonox. Dikuasakan oleh Blogger.