Jumaat, Disember 16, 2011

10 tanda kita bersyukur..

Assalamualaikum..

Apa khabar pagi ni?sihat dan ceria? Hari ni cikgu nak bagi 10 ciri org bersyukur dari pandangan mata dan minda cikgula yer..kalau nak tambah lagi, boleh ke ruangan komen nanti:

1. Bangun pagi, terus ucap syukur kepada tuhan sebab masih diberi peluang untuk lihat dunia lagi


eh...tetiba ada gambar baby cute ni plak..ohoho..

2. Sentiasa bersangka baik dengan orang

3. Suka menderma

4. Tak rasa sedih atau terkilan takleh guna 'gadget' terkini macam kawan-kawan

5. Menggunakan wang gaji ke arah yang betul

6. Makan dan minum seadanya..tak banyak komplen..nak sedap masak je sendiri..ni macam kena batang hidung sendiri je sebab komplen banyak kat restoren ayam penyet semalam..huhu

7. Tak kutuk-kutuk blog orang lain dan suka tinggal komen baik-baik kat orang yang datang ke blog kita..

8. Tak menangis bila tengok follower blog ciput je..

9. Sentiasa ceria apabila datang masalah sebab tu tanda Allah ingat kat kita

10. Menerima segala yang datang pada setiap hari dengan dada yang lapang..

Tu je untuk pagi ni..

Wallahua'lam...

11 ulasan:

  1. Alhamdulillah, pagi ini kakcik masih dapat singgah di blog TB. Esok2 belum tahu lagi. :)

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah..bab tak rase sedih/terkilan ngan gadget org lain tu yg takle tahan..hehehehe..i'allah satu hari kita akan ada jugak...

    BalasPadam
  3. alin: betul3x..dunia je semua tu..hehe

    BalasPadam
  4. no 5 2 saya x ada lg.. x ada gaji lg..hehe

    BalasPadam
  5. sesedap rasa : nanti2 adalah tu..hehe

    BalasPadam
  6. Moral dari n3.....
    Bersyukur apa yg Ada....;)

    BalasPadam
  7. bersyukur dgn apa yg ade......

    BalasPadam