Assalamualaikum
Hari ni perap kambing dengan madu halia bentong ni. Senang kojo den.
Yang pasti sedap dan lembut je daging kambing ni.
Ada la simpan beberapa ketul untuk bersahur nanti.
Mudah je bahan perapannya:
1. 2 sudu serbuk jintan manis
2. 3 sudu serbuk ketumbar
3. 1 sudu serbuk jintan putih
4. 3 sudu sos tiram
5. 3 sudu sos lada hitam
6. 4 sudu madu halia bentong
7. Sesudu cili boh
8. Sedikit minyak zaitun/minyak masak
9. 5 keping hirisan daging kambing
Gaul sebati. Perap dalam 1-2 jam. Lagi lama lagi sedap. Bakar 45 minit suhu 200°C atau sehingga masak.
Kalau ada habbatussauda tu tabur sekali lagi umpph. Beli madu ni, habbatussauda dapat free je uolls.
Selamat mencuba! 😋
#resepiSihatByAsmak
#contestMasakanAsmak
#maduHaliaBentong
0135819100 Cikgu Basariah
Hari ni perap kambing dengan madu halia bentong ni. Senang kojo den.
Yang pasti sedap dan lembut je daging kambing ni.
Ada la simpan beberapa ketul untuk bersahur nanti.
Mudah je bahan perapannya:
1. 2 sudu serbuk jintan manis
2. 3 sudu serbuk ketumbar
3. 1 sudu serbuk jintan putih
4. 3 sudu sos tiram
5. 3 sudu sos lada hitam
6. 4 sudu madu halia bentong
7. Sesudu cili boh
8. Sedikit minyak zaitun/minyak masak
9. 5 keping hirisan daging kambing
Gaul sebati. Perap dalam 1-2 jam. Lagi lama lagi sedap. Bakar 45 minit suhu 200°C atau sehingga masak.
Kalau ada habbatussauda tu tabur sekali lagi umpph. Beli madu ni, habbatussauda dapat free je uolls.
Selamat mencuba! 😋
#resepiSihatByAsmak
#contestMasakanAsmak
#maduHaliaBentong
0135819100 Cikgu Basariah
Resepi Kambing Perap Mudah Tapi Sedap Giler
Reviewed by Teacher Basariah
on
Isnin, Mei 04, 2020
Rating:
Wahh bestnya. Menarik la ada madu halia ready made camtu...
BalasPadamSenang sangat. Halia takde dah tak risau. Halia bentong ni plak banyak khasiat dia 😁
Padam