Jumaat, Januari 20, 2012

Bengang tak kalau..

1) Tengah sedap-sedap 'drive' di pagi hari yang kelam atau malam hari tetiba datang kereta dengan lampu 'highbeam' dari depan atau 'follow' dari belakang? Berpinau-pinau mata jadinya..

Ihsan dari : http://faizfoze.blogspot.com/2011/10/high-beam-and-high-way-road.html

2) Situasi macam kat atas tapi lampu tu kaler biru @ putih yang mencucuk mata menyebabkan rasa bersilau dan hampir tak cam jalan buat sementara..huhu

3) Baru nak keluar selekoh, tiba-tiba ada plak sebuah kereta atau lori 'parking' sedap punya kat tepi jalan tu sampai tak nampak kereta yang datang dari seberang..Bila nak melintas je tup2 ada kereta dan kena hon sekali daa..
ihsan dari: http://gen2merah.blogspot.com/2010/08/aku-gerun-dekat-lori-ni.html

4) Tengah bawak elok2 tiba-tiba ada motor keluar atau menyelit 'out of no where' dan hampir2 je melanggar kereta kita..kelam kabut gila la 'time' tu..

5) Tiba-tiba ada sebiji kereta atau lori 'parking' tengah jalan..Jenuh nak lalu..

6) Dengan sengaja dan dengkinya orang 'parking' belakang kereta kita dan kena tunggu dengan penuh kesabaran dia datang alih kereta dia..huhu

Korang bengang tak?

16 ulasan:

  1. salam perkenalan dari saya :)

    BalasPadam
  2. memang kena sabaq walau bengang!!

    BalasPadam
  3. huhu. kalau kene gini L pun bgg. huu


    jom renung2 sekejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

    BalasPadam
  4. Mmg bengang bila Ada pemandu yg tak berhemah...ikut suka hati dia org jeee kan...

    BalasPadam
  5. Biasa la.. ragam manusia kat atas jalan.

    Kengkadang kita dah berhati-hati dan berhemah memandu, tapi ada pulak segelintir pengguna jalan raya yang mengamalkan pemanduan yang salah, yang mana boleh menyebabkan orang lain terjebak dalam kemalangan jalan raya.


    So, pandu cermat dan ingatlah orang yang tersayang hehee..

    BalasPadam
  6. salam ziarah..
    macam2 ragam kan..
    jadilah pemandu yg berhikmah

    BalasPadam
  7. salam perkenalan dan salam ziarah dari saya :)

    BalasPadam
  8. Dulu rasa gak... tp bila dah lebih 15 taun atas jalanraya ni rasa terbiasa ajalah :(

    BalasPadam
  9. hehhe...asa nak gigit je stereng...haha

    BalasPadam
  10. salah...salah ayat... "asa nak kerkah2 ja stereng tu"<<< ayat yang betui...hohohoh

    BalasPadam
  11. hahahaha. bengang gila. tapi sabar jugak...:P

    BalasPadam
  12. mesti marah,tapi perlu banyak bersabar.

    BalasPadam
  13. hehehe..banyak betoi komen melucukan..

    BalasPadam
  14. Assalam ank kedah ~

    huhuhu mmg benganglah~~

    xper2 kita sabar yerrr ~

    BalasPadam