Jumaat, Februari 24, 2012

Sangat..sangat..penat..

Assalamualaikum..

Apa khabar blogger2 sekalian? Semoga sihat dan ceria selalu..

Minggu ni kesabaran dan ketahanan fizikal dan mental cikgu memang teruji..dengan perangai pelajar di sekolah termasuk melayan plak keletah anak yang semakin lincah di rumah..mungkin sebab nak dapat adik dia jadi macam tu..maka cikgu sangat penat..setiap malam pasti akan melepek atas katil dan terpaksa membiarkan anakanda Razin diuruskan abahnya seorang diri..

Buat para ibu yang mengandung dan pernah mengandung..ada tak petua nak kurangkan alahan dan tambah stamina terutama di trimester yang pertama ini? Kalau ada harap dapatlah dikongsikan bersama di ruangan komen..tak terdaya rasanya..kesian plak bila tgk pelajar2 kat sekolah..cikgu makin tak larat..nak menulis di papan putih pun rasa jenuh aja..pls help me..

10 ulasan:

  1. hmmm... is dulu xbanyak alahan.... tapi pernah terbaca dalam buku pa&ma tu... cer terai google...

    BalasPadam
  2. Banyakkan rest yaa..
    Jangan tensen..apatah lagi dalam keadaan berbadan dua:)
    InsyaAllah..mudahan alahan kan berakhir nanti..

    Take care dear!

    BalasPadam
  3. Kakcik pun tak ada alahan teruk sewaktu mengandung. Kalau ada pun, kakcik bawak berehat sahaja. :)

    BalasPadam
  4. huhu,,susah nak cakap tu..kena kuat semangat je lah..

    BalasPadam
  5. kuatkan semangat ..hehhe aku pun tak pernah mengandung. Hanya lihat biniaku mengandung... iskkk betul ker jawapan ni....hehheeh

    Jom join Hanif Blog Bloglist
    Hanif blog bloglist
    Salam kenal….dan I follow sekali
    Tolong komen setelah letakkan bloglist…Thanks

    Letakkan Hanif Blog ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
    Setiap hari saya akan merayau 10 blog di bloglist saya malah akan di ping ke Ping.busuk.
    Entri anda juga akan dilink ke bloglist

    BalasPadam
  6. Thanks Cikgu!!!
    Hari isnin ini saya masukkan boleh tak dalam bloglist..
    Sabtu dan Ahad hanya bw kat luar..hehehehe
    Thanks
    Trima kerana sudi tukar bloglist

    BalasPadam
  7. waaa...nk dapat baby...tahniah..

    BalasPadam
  8. :)

    jomm baca dan beli.. majalah best
    http://pemudattbc.blogspot.com/2012/02/majalah-q-anda-answer.html

    BalasPadam
  9. Thanks letakkan saya dalam bloglist
    Hanif blog bloglist
    Check It Out!!!! Yourbloglist at PR1 blog
    Check blog anda berdasarkan bloglist abjad

    BalasPadam
  10. si anak yg lincah tu x sabar nak dpt adik la kot... :)

    BalasPadam