Selasa, April 22, 2014

Untung jadi cikgu..(^_^)

Assalamualaikum

Isnin(21/4/14) - mesyuarat dr 1.20 - 2.30 ptg..kul 3 lebih baru sampai rumah (dah berlaku semalam)

Akan berlaku,

Selasa (22/4/14) - kelas tambahan sains 5It dan 5Kh dr 2.30-4.00 ptg

Rabu (23/4/14) -bawa pelajar ke SMART di Teluk Intan utk program 'mind mapping' dr 8.00pg -5.00ptg

Khamis (24/4/14) - kelas tambahan fizik 5Is dari 4.00-5.30ptg

Jumaat (25/4/2014) - Majlis Anugerah Kecemerlangan Kurikulum (Ketua Jamuan Pelajar)

Dalam masa yang sama perlu uruskan kuiz sains pada 24/4/2014 (Khamis) dan pameran Fizik dan Votek peringkat sekolah yang akan dijalankan pada 30/4/2014.

Juga, menguruskan tempahan makanan utk jamuan pelajar,guru serta peserta utk Pertandingan Drama Bahasa Inggeris peringkat Daerah Hilir Perak pada 7/5/2014

Opps..ada lagi..5-11 Mei masa utk 'online'kan permohonan baru Biasiswa BKP dan BKPU..Jumlah pemohon 200++ orang.(^_^)

Kertas soalan Fizik tingkatan 4(kertas 2) dan 5 (kertas 1) masih belum dibuat..datelinenya 8 Mei 2014..

Juga, kelas PDP berjalan seperti biasa termasuk kewajipan me'relief' guru yang bercuti atau berkursus tiba-tiba..

Apa-apapun...

SMILE!!!!

Alhamdulillah...

 
 Wassalam (^_^)



6 ulasan:

  1. Tugas guru sekarang ni memang mencabar. Orang ramai nampak senang cikgu time cuti sekolah panjang je, tugas-tugas hakiki dan tanggungjawab lain buat-buat tak nampak je. Pressure kerja cikgu berat sebenarnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu..yang org tau..'condemn' je..huhu..(T T)

      Padam
  2. padan muka haha (termasuk diri ku...)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula..nak sangat jadi cikgu..kan..kan..kan..hehehe

      Padam
  3. Sabar ye cikgu. Banyak pahala ni. Berkorban demi anak bangsa. Tak semua org mampu.

    BalasPadam