Jumaat, Mei 23, 2014

Liebster Award From Cik Su

Assalamualaikum

Kena tag oleh si shima, terima kasih ye shima yang comel..http://shiemacma.blogspot.com , utk tak menghampakan cikgu join je la ye..hihi..

Jom semak peraturan dia:

Rules 1: Berterima kasih kepada orang yang nominated korang. Korang juga kena letakkan link blog dia dalam blog korang
Rules 2: Letakkan gambar Liebster Award dalam blog korang
Rules 3: Jawab 11 soalan yang dikemukan oleh orang yang nominated korang.
Rules 4: Senaraikan 11 fakta pasal diri korang secara rawak
Rules 5: Calonkan 5 ke 11 blog yang korang rasakan layak dan mempunyai kurang daripada 1000 followers.
Rules 6: Senaraikan 11 soalan baru untuk blogger yang korang nominated kan
Rules 7: Senaraikan kembali rules ni dalam blog korang
Rules 8: Beritahu orang yang korang nominated tu dan sertakan sekali link entry korang!
 


11 jwpn utk soalan shima  :- 
1)Assalammualaikum (jawab tau)
Waalaikumsalam
2)Suka atau tak suka anda ditag utk entri2 mcm ni?
Bolehla..bolehla..(baca dlm nada jarjit upin dan ipin).
3)Marah tak kalo cma yg tag anda utk selesaikan entri ni?
 Bolehla..bolehla..(baca dlm nada jarjit upin dan ipin).
4)Ehehe suka makan coklat?
Bolehla..bolehla..(baca dlm nada jarjit upin dan ipin).
5)Warna kegemaran?
Semua warna pon saya suka
6)Makan Megi tak? Peberet Perisa ape ye?
Sekali sekala..perisa kari yang paling saya suka.
7)Buku terkahir yg anda baca?- baru je kejap tadi tu
Tetamu istimewa karya Cikgu Mohd Helmi Ahmad
8)Jenama Smartphones yg anda miliki?
Nokia cokia je
9)Ucapan utk mereka yg mula2 create award ni?
 Terima kasih ye..rajin-rajinla buat lagi..hihi (>_<)
10)1 doa & kata2 semangat utk pasangan yg masih belum menimang cahaya mata.
 Ya Allah, kurniakan mereka zuriat yang soleh dan solehah.
Usaha, doa dan tawakkal..Jangan putus asa.
11)1 Doa utk saye & family..
Ya Allah, berkatilah shima dan keluarganya. Rahmatilah mereka dan berilah kebaikan buat mereka di dunia dan di akhirat.

Okla, nak tag sapa ek? Cikgu pilih 5 blogger je ye..jgn marah-marah tau..Tak wajib pon bi..Anggap sesi taaruf je.

11 soalan dari cikgu..jawab ek..pleaseeeee..

1. Apa khabar?

2. Asal mana?

3. Dah kahwin?

4. Kerja apa ek?

5. Pernah buat reunion sekolah x?

6. Eh, sekolah mana ek dulu?

7. Dulu cita-cita nak jadi apa?

8. Macamana leh kerja macam sekarang ni ek?

9. Kerja kat mana tu?

10. Bos garang tak?

11. Suka tak kerja situ? Klu x suka, nak kerja apa ek?

Ok, sapa yang kena ek?

1. anak askar pencen : http://anakbekasperajurit.blogspot.com/

2. lyd yang comel : http://lydsunshine.blogspot.com/

3. kak cetusan minda : http://lydsunshine.blogspot.com/

4. cikgu laguna merbok : http://lagunamerbok.blogspot.com/

5. incik apan yang awesome : http://kongsakongsi.blogspot.com/

Selamat menjawab ye kawan2..(^_^)

Wassalam

6 ulasan:

  1. Terima kasih tag saya, tapi kena tunggu sat...bila free saya jawab.

    BalasPadam
  2. :)

    TOP 5 blogger mesti femes.. :D

    Good luck ~:)

    kalau nak panda 25 juta, mai blog pemudattbc.blogspot.com.. haha

    BalasPadam
  3. hihi..cikgu2 kena tag, senangle nak menjawab..:D

    BalasPadam
  4. assalam..singgah dan follow sini

    BalasPadam
  5. terima kasih cikgu...blh bangga sebab saya rasa sy x friendly mana dlm alam maya ni. keutamaan utk update and balas komen je. kiranya blog sy dekat gak la d hati cikgu. haha...

    utk award ni, maaf sebab sy x join atas sebab2 peribadi. harap maklum...

    papepun terima kasih sebab selalu dtg blog sy :)

    BalasPadam
  6. salam teacherbasariah..
    hehe..alhamdulillah..terima kasih sudi settlekan..
    :)

    BalasPadam